Blog

Hoe kunt u met data meer totale waarde voor uw Retail klanten creëren?

Zeker tijdens de feestdagen is de vraag voor elke Retailer dezelfde... Hoe kan ik mij onderscheiden van mijn concurrenten? Uit onze expertise wilden wij graag onze visie delen over de impact van datagebruik in de retail. We kwamen tot de volgende drie tips, waarmee u door het gebruik van die data uw detailhandel verder brengt. Lees snel verder welke tips dat zijn!

Zeker tijdens de feestdagen is de vraag voor elke Retailer dezelfde... Hoe kan ik mij onderscheiden van mijn concurrenten? Om deze vraag te beantwoorden is het heel belangrijk om naar de essentiële data te kijken voor ‘online’ en ‘offline’ retailers. Dit geeft Retailers de mogelijkheid geeft meer ‘totale waarde’ te scheppen en een op maat gemaakte beleving voor klanten te creëren. En ook al kent u de waarde van uw eigen data, toch kunt u nog onzeker zijn over hoe u deze data het beste inzet. Uit onze expertise wilden wij graag onze visie delen over de impact van datagebruik in de retail. We kwamen tot de volgende drie tips, waarmee u door het gebruik van die data uw detailhandel verder brengt.


1. Erken de waarde van uw data

Wanneer u doorheeft welke ‘goudmijn’ u in handen heeft met uw data, krijgt het pas echt de aandacht die het verdient. Gegevens zijn slechts zo goed als hoe het wordt ingezet. Dus de beste manieren van gebruik ervan vinden, is dan ook de eerste stap richting succes. Vervolgens met experts spreken en een plan maken om waarde uit die gegevens te halen, is stap twee. Door de bron en de inhoud van de data goed te analyseren en te organiseren in de systemen, geeft dat goed weer welke stappen er nog genomen moeten worden om nog meer resultaat uit de data te halen. Data op zich is al waardevol, maar pas wanneer je de mogelijkheid hebt om de waarde eruit te halen, ziet u pas echt de kracht ervan.


2. Maak uw systemen gereed

De integratie van ecosystemen is de meest eenvoudige manier om meer totale waarde voor uw klanten te creëren. Het werk dat aan de achterkant bij een detailhandelaar gedaan wordt, is net zo belangrijk – en misschien zelfs wel belangrijker – om een hoogwaardige klantbeleving te leveren, als het werk aan de voorkant. De nieuwste integratietechnologieën geven van begin tot eind een volledig inzicht in één enkel scherm. En de mogelijkheid om ook de meest abstracte zaken zoals weersvoorspellingen te integreren, maakt het voor retailers mogelijk om in te springen op een mogelijke run op bepaalde producten.

Een voorbeeld hiervan is de Amerikaanse winkelketen Wallmart. Het orkaanseizoen heeft een grote impact op bepaalde producten die de keten verkoopt. Door voorspellende data van een geïntegreerde weersapplicatie te gebruiken, zorgt Wallmart dat die producten voldoende op voorraad zijn. Zo kunnen ze inspringen op de vraag en hoeven ze geen ‘nee’ te verkopen. Hierdoor stijgt niet alleen de verkoop, het creëert ook meer totale waarde voor de klanten; die worden niet teleurgesteld. Zo zet Wallmart grote stappen als het om de klantbeleving gaat. Ditzelfde kunt u doen door data los te laten op Black Friday, Sinterklaas en Kerst, welke producten zullen in trek zijn? Waar heeft u voldoende voorraad voor nodig? Voor welke producten kunt u het beste reclame maken? Zo creëert u uw eigen kansen deze belangrijke maanden!


3. Blijf innoveren

Innovatie stopt nooit. Zeker niet in de Retail, waar het landschap continu verandert en dat voorlopig niet langzamer zal doen. Door E-commerce giganten als Amazon die steeds zichtbaarder worden in de detailhandel, moeten retailers zich aanpassen om bij te kunnen blijven. Met een goed systeem werken dat snel kan integreren met andere systemen, is dan ook een gegarandeerde manier om de competitie aan te gaan. Zowel online als offline retailers moet leren hoe ze hun data het best kunnen inzetten. Dit kan door te weten waar uw informatie vandaan komt, hoe u het vergaart en hoe u het kunt gebruiken om meer totale waarde te creëren. Innovatie in datagebruik raakt alle aspecten in een organisatie, van het verbeteren van de logistiek tot aan financiering, klantenservice en marketing.

Retail draait niet meer alleen om de verkoper zelf. De klant krijgt een steeds belangrijkere rol, zeker nu er zoveel manieren voor hem zijn om aan zijn producten te komen. Met slim data gebruik, legt u meer waarde in de klantbeleving en kunt u manieren vinden zodat ze blijven terugkomen. Bovenstaande drie tips helpen u om uw beschikbare data op de juiste manier in te zetten, zodat u betere keuzes kunt maken en uw plaats in het retail-landschap van nu en van de toekomst kan opeisen. Neem daarom contact met een van onze experts op, om meer te leren over hoe ecosysteem integratie u kan helpen meer totale waarde voor uw klanten te genereren.


We zijn hier om te helpen!

Er is niks vervelenders dan 'nee' te moeten verkopen in de wereld van Retail, maar winkels willen ook niet met veel te veel voorraad opgescheept zitten als de feestdagen voorbij zijn. Door de beschikbare data juist in te zetten kunt u deze processen automatiseren en stroomlijnen en meer controle krijgen om de feestdagen knallend het jaar af te sluiten! Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen bij deze uitdagingen.