Blog

Geef gas op Digitale Transformatie

Tegenwoordig is digitale technologie overal en heeft ons leven voorgoed veranderd. Transport- & logistieke organisaties hebben grote verschuivingen gezien doordat meer mensen toegang hebben tot computers voor het dagelijkse werk, maar hoe maak je gebruik van de data die dit oplevert?

Tegenwoordig is digitale technologie overal en heeft ons leven voorgoed veranderd. Industrieën zoals gezondheidszorg, onderwijs en transport en logistiek hebben grote verschuivingen ondergaan doordat meer mensen toegang hebben tot computers voor het dagelijkse werk. Aangewezen apps, online winkels of zelfs on-demand vervoer zoals Uber om u naar de luchthaven te brengen, digitale technologie bood ons betere opties en bood kansen aan bedrijven tegen lagere kosten dan ooit tevoren.

Afgezien van de traditionele zakelijke voordelen die organisaties kunnen behalen door digitale transformatie te implementeren, zijn er andere kritieke gebieden waar digitale transformatie van cruciaal belang is geweest bij het ondersteunen van de sector transport en logistiek. Digitalisering heeft bijvoorbeeld bijgedragen aan veel transparantie in deze sector, die op veel niveaus ontbrak vanwege niet-digitale methoden die voor de operatie werden gebruikt.


Digitalisering is de toekomst van transport

Digitalisering heeft geholpen bij het integreren van de verschillende belanghebbenden die betrokken zijn bij transport. Het heeft ook de efficiëntie verhoogd en de kosten verlaagd, terwijl de klanttevredenheid hoog bleef. Ondanks verschillende positieve effecten van digitalisering, hebben enkele gebieden echter nog steeds digitale transformatie nodig om betere resultaten te bereiken.


Duurzame en groene mobiliteit

Nu steeds meer mensen en vervoersorganisaties overstappen op elektrische voertuigen, heeft Digitale Transformatie ook een belangrijke rol gespeeld om deze transitie mogelijk te maken. De toekomst van duurzame en groene mobiliteit zal sterk gedigitaliseerd zijn en het zal de industrie verder helpen verbeteren. Nu de voertuigen zelf ook kritische gegevens leveren, kunnen organisaties cruciale beslissingen nemen op basis van realtime feiten die voorheen niet mogelijk waren in de sector Transport & Logistiek.


Digitale trends in de Transport & Logistiek

Er zijn verschillende digitale trends te spotten in Transport & Logistiek die een enorme impact zullen hebben op de toekomst, laten we er een paar bekijken:

  • Artificial Intelligence (A.I.) in Transport & Logistiek: De opkomst van AI heeft een revolutie teweeggebracht in de bedrijfspraktijken door gegevens nauwkeuriger te analyseren dan mensen kunnen doen. Op AI gebaseerde systemen zoals machine learning of deep learning zijn cruciaal voor veilige transacties zoals bankieren, waar fraudedetectie cruciaal is.
  • Internet of Things (IoT) in Transport & Logistiek: Het helpt bedrijven om realtime gegevens (of bijna realtime) te gebruiken om processen te verbeteren, kosten te verlagen, de efficiëntie te verhogen en betere services te bieden. Het helpt ook om netwerken te beheren waar veel apparaten/voertuigen efficiënt moeten worden beheerd.
  • Cloudgebaseerde Systemen: Door cloudopslag te gebruiken, is het eenvoudiger om allerlei soorten gegevens te beheren, inclusief gestructureerde of ongestructureerde, wat cruciaal zal zijn voor slimme stadsprojecten. Bovendien stellen cloudopslagoplossingen ondernemingen in staat hun dienstverlening te verbeteren door andere verbonden apparaten te integreren, zoals apparaten van klanten, distributiecentra, enz.
  • Smart Connected voertuigen: Er zal in de toekomst uitgebreid gebruik worden gemaakt van geconnecteerde voertuigen, waardoor een grotere efficiëntie in de operaties wordt bereikt. Bovendien kunnen de gegevens die zijn verzameld van verschillende geconnecteerde voertuigen toegankelijk worden gemaakt via virtuele mobiliteitsdiensten en organisaties helpen hun bedrijfsstrategieën te optimaliseren, afhankelijk van de marktvraag, brandstofprijzen of zelfs ongevallen langs de route.
  • Locatiegebaseerde diensten: Organisaties verzamelen al jaren locatiegegevens, maar de toepassing ervan was niet breed ingezet vanwege een gebrek aan tools voor het verzamelen, delen, analyseren en begrijpen van deze informatie. Organisaties kunnen de locaties van klanten op de kaart gebruiken om hen te helpen begrijpen hoe en wanneer ze hun bestellingen kunnen krijgen.


Data, Data en nog meer Data

Om concurrerend te blijven in de sector Transport & Logistiek moet u minimaal één van de bovengenoemde trends implementeren. De voordelen van het implementeren van een van deze digitale trends zijn groot en zullen uw efficiëntie aanzienlijk verbeteren, maar ze leveren ook meer gegevens op dan u tot nu toe misschien gewend was. Deze gegevens bieden u de tools die nodig zijn om betere en slimmere beslissingen te nemen en uw strategieën te optimaliseren. Maar hoe verzamelt u deze Data, hoe zet u dit om in bruikbare informatie en zijn alle Data in dezelfde 'digitale taal'?

Veel organisaties missen de mankracht en/of kennis om alle interne processen en oplossingen op elkaar af te stemmen en optimaal gebruik te maken van de aangeleverde Data. Als u wist dat er een manier was om uw problemen op te lossen, waarom zou u het dan uitstellen? Voor de meeste logistieke bedrijven weerhoudt de enorme hoeveelheid werk en taken die nodig zijn om uw bedrijf draaiende te houden, u ervan tijd te investeren in het digitaliseren van uw bedrijf. Dit is een nogal ironisch probleem, want als u geen tijd hebt, is het onmogelijk om tijd te maken, maar als er tijd in het proces wordt geïnvesteerd, zal het uiteindelijk tijd besparen.


Wij gaan u helpen om gas te geven!

Of tijdgebrek of gebrek aan kennis u ervan weerhoudt uw bedrijf digitaal te transformeren, wij kunnen u helpen. Met jarenlange ervaring in het werken met logistieke bedrijven, kan onze expertise de reis gemakkelijker maken dan u ooit had verwacht. We hebben de tijd, de middelen en de toewijding om uw digitaliseringsproblemen voor eens en altijd op te lossen. Werken met een partner tijdens digitalisering betekent dat u die kostbare uren van de dag niet hoeft op te offeren en kunt blijven doen waar u goed in bent terwijl u uw bedrijf upgradet. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen bij deze uitdagingen.