Blog

ECS PIM Connector maakt delen eenvoudig!

We leven in een tijdperk van webshops en E-commerce platforms en de grootste uitdaging daarin is het bijhouden van de juiste productinformatie. Onze PIM Connector kan u daarbij helpen.

We leven in een tijdperk van webshops en E-commerce platforms en de grootste uitdaging daarin is het bijhouden van de juiste productinformatie. Aangezien de digitale wereld zeer snel beweegt is het bijhouden van productinformatie voor veel bedrijven een tijdrovende taak. Zo is er vaak geen centrale plek voor de productdata waardoor er communicatieproblemen ontstaan over de juistheid en de locatie van de informatie. Hier gaat enorm veel tijd in zitten en dit is natuurlijk zonde.

 

PIM Systeem

Een ontwikkeling hierin is een Product Information Management systeem (PIM). Een PIM-systeem biedt één centrale plek voor de belangrijkste productinformatie. Dit houdt in dat u de informatie in het PIM verzamelt, verrijkt en kunt uitwisselen. De volgende stap is deze juiste informatie te distribueren naar verschillende verkoopkanalen zoals bijvoorbeeld een BigCommerce webshop. Hoe werkt dit precies?

 

ECS PIM Connector

ECS International heeft een PIM connector ontwikkelt waarmee u automatisch de juiste gegevens uit uw PIM Systeem (Bijvoorbeeld Katana) kunt halen. Deze informatie zet onze PIM connector om in het juiste en gewenste formaat en zal het daarna automatisch in een eindsysteem en/of E-Commerce platform toevoegen. De connectie wordt gemaakt door middel van API’s.

 

De voordelen:

De voordelen voor uw organisatie om onze PIM connector te implementeren zijn:

  • Product informatie niet meer in verschillende systemen onderhouden (fout gevoelig), dus 1 gebruiksvriendelijk dashboard (PIM systeem) waar u de productinformatie bijhoudt, toevoegt en/of verwijdert
  • 1 druk op de knop en alle gekoppelde eindsystemen, e-commerce platforms worden voorzien van de nieuwste productinformatie
  • Geen handmatige handelingen meer om data te kopiëren en te plakken
  • De productinformatie wordt overal omgezet naar het juiste en gewenste formaat
  • Geen controle meer nodig of de producten juist worden getoond op de eindsystemen/e-commerce platforms
  • Uw medewerkers krijgen meer tijd om te doen waar ze goed in zijn


Hoe ziet dat er grafisch uit?

Een schematische weergave hoe onze PIM connector werkt ziet u hieronder:

Dit voorbeeld is gemaakt met de Katana PIM connector, en het connecteren met andere PIM systemen is uiteraard mogelijk. Neem controle terug in deze digitale E-commerce wereld en kies voor gebruiksgemak en veiligheid.

 

Wilt u meer weten over de ECS PIM connector en hoe wij uw data en systemen veilig met elkaar kunnen laten communiceren, neem contact op met ECS via ons contactformulier of via +31 229 57 4331.