Nieuws

De iSHARE Connector van ECS voor de sector Transport & Logistiek

ECS International maakt het vanaf vandaag mogelijk om met een digitale iSHARE koppeling uw vracht en logistieke data veilig te ontsluiten en te delen. 

Uw vracht en logistieke data veilig ontsluiten en delen

ECS International maakt het vanaf vandaag mogelijk om met een digitale iSHARE koppeling uw vracht en logistieke data veilig te ontsluiten en te delen. Deze iSHARE Connector is ontwikkeld om al uw data digitaal van en naar andere (on)bekende logistieke partijen, zoals; verladers, vervoerders, expediteurs, en opslagbedrijven te delen op uw voorwaarden. Dit zonder telefonisch contact, e-mail of zelfs nog via de fax.

In de periode 2016 – 2019 faciliteerde INNOPAY (een van de bedenkers van iDEAL) in opdracht van de Topsector Logistiek het co-creatie proces en de eerste adoptie. Hierbij is gekeken hoe belemmeringen digitaal overwonnen kunnen worden en hoe logistieke partijen in de keten data veilig kunnen delen en controleren op een gestandaardiseerde wijze.

Pijnpunten die nu spelen in de markt waarbij iSHARE de oplossing biedt:

  • Autorisatie: De verlader wil zelf bepalen welke informatie en data over zijn vracht wordt gedeeld met een vervoerder.
  • Identificatie: De vervoerder wil snel en efficiënt aan het opslagbedrijf laten weten dat ze de aangewezen opdrachtnemer van de verlader zijn en daardoor eerder toegang krijgen tot vrachtdata die is vrijgegeven door de verlader.
  • Authenticatie: Het opslagbedrijf wil op zijn beurt sneller inkomende en uitgaande vracht van zijn terrein lossen en laden aan de juiste vervoerders, zonder handmatige checks uit te voeren voor elke vervoerder.

Door de iSHARE-certificering en- implementatie van de iSHARE Connector weet iedere partij welke informatie er met wie gedeeld kan en mag worden.

Voor bijna elke logistieke uitwisseling van vrachtinformatie omtrent het autoriseren, identificeren & authentiseren kan de iSHARE Connector van ECS als oplossing worden ingezet.

iSHARE is ontwikkeld voor en door de logistieke sector zelf en wordt beheerd door een stichting die onafhankelijk is en zonder winstoogmerk opereert. Elke deelnemer aan iSHARE heeft een stem om de richting van het afsprakenstelsel vorm te geven, oftewel: een open community. ECS helpt uw firma met elke stap;

  • De iSHARE-Implementatie en certificering
  • Het koppelen aan het iSHARE- netwerk
  • Integratie van back-end systemen
  • Implementatie support.

ECS is voor u de partner die de logistieke partijen met 1 iSHARE Connector kan aansluiten op het iSHARE-netwerk. Vraag vrijblijvend bij ECS naar een demo, consult of meer informatie en laten wij zorgen dat Nederland de logistieke voorsprong handhaaft; https://www.ecsinternational.eu/producten/ishare.