Voorkom problemen met business integratie en doe het direct op de juiste manier

Deel 1: Leer van de voorbeelden

How to Avoid Business Integration Failure and Do It Right the First Time
Hoewel we al vaker het onderwerp van data integratie en IT modernisering in de branche als geheel hebben aangesneden, blijft het noodzakelijk om te vertellen dat het niet alleen belangrijk is om deze stappen te zetten, maar vooral ook om de juiste stappen te zetten. Dit is niet iets wat je als onderneming luchtig moet aanvliegen. Het moet goed opgepakt worden om mogelijk fatale fouten te voorkomen.

Een grote farmaceutische leverancier is helaas een voorbeeld geworden dat laat zien wat er kan gebeuren als IT modernisering niet goed aangepakt wordt met ondersteuning van de juiste experts.

Wat kan er mis gaan?

IT experts kunnen een hele goede case studie maken van waarom het data integratieplan van dit bedrijf mislukte. Kwam het door de poging om het al overbelaste ERP systeem in één keer te vervangen? Kwam het door het te weinig ‘rondshoppen’ naar een software oplossing dat flexibel genoeg was voor de eisen van dit bedrijf? Of kwam het door het onhaalbare gestelde tijdspad voor het volledige project, met alle financiële gevolgen van dien?

In dit geval waren het niet alleen deze drie incidenten, maar ook nog andere problemen de oorzaak. De onervarenheid waarmee deze digitale transformatie werd behandeld, resulteerde in het missen van honderden leveringen, klanten die weg liepen en banen die verloren gingen.

Wat kunnen we hiervan leren?

Hoe vervelend het ook is dat we nu een levensecht voorbeeld hebben van het misgaan van IT modernisering, is het wel van belang dat we aandacht besteden aan deze incidenten en de vraag hoe ze hebben kunnenplaatsvinden. Als het gaat om internationale bedrijven die met materialen werken die cruciaal zijn voor ons dagelijks leven – zoals medicijnen, natuurlijk gas of overheidsberichtgeving – is hun capaciteit om digitaal te transformeren noodzakelijk, maar tegelijkertijd ook enorm fragiel. Als het bij één bedrijf misgaat, raakt dat niet alleen werknemers maar ook de hele sector. Daarom is het uitermate belangrijk dat bedrijven de hulp inschakelen van experts bij het ontwikkelen en implementeren van hun integratie strategieën.

Erken het voortraject en de planning, deze zijn noodzakelijk om modernisering succesvol te laten verlopen, zodat je niet onder de druk teveel risico’s neemt.

De druk om te moderniseren en te integreren is enorm. Dat mag nooit een excuus zijn om irrationele beslissingen te nemen of beslissingen zelfs uit te stellen, waardoor het bedrijf op termijn schade oploopt. Van voorbeelden leren is een perfecte manier om te voorkomen dat je dezelfde fouten maakt.

Een andere manier om een succesvolle integratie en moderniseringsstrategie te garanderen? Lees daar meer over in het volgende deel van deze serie; ‘Deel 2: Leer van de Experts’, waarin we onze vijf beste tips delen om IT modernisering van uw B2B infrastructuur tot een goed einde te brengen.