Voorkom problemen met business integratie en doe het direct op de juiste manier

Deel 2: Leer van de Experts

How to Avoid Business Integration Failure and Do It Right the First Time

In onze laatste blog namen we een van de grootste mislukkingen van IT modernisatie in recente tijden onder de loep. Door een langdurig, slecht geplande en slecht geïmplementeerde strategie, viel een grote farmaceutische onderneming bijna om. De (potentiële) ondergang van een bedrijf is slecht nieuws, maar het levert wel een goed voorbeeld op om te leren over integratie en modernisatie van een bedrijf.

Deze week delen we vijf manieren waarmee het bedrijf in kwestie een betere implementatie van hun strategie had kunnen bereiken.

  1. Zoek hulp bij de beslissingen: Ook al heeft u eerder met een bepaalde software oplossing of -leverancier gewerkt, wil dat niet zeggen dat dit in de toekomst ook goed uitpakt. Er zijn honderden applicaties en platforms beschikbaar, alleen om ze allemaal te bestuderen kost dat enorm veel tijd. En dat is nu net iets wat veel bedrijven niet hebben als het om de digitale transformatie gaat. Experts die de oplossingen kennen, kunnen voor u bepalen welke aanpassingen nodig zijn – en hoe u die kunt maken – om uw bedrijf maximaal te laten profiteren van een investering in IT modernisatie.
  2. Bouw de integratie in stappen op: Een van de belangrijkste redenen dat de strategie van het bedrijf in kwestie mislukte, was hun zogenaamde ‘Big Bang’ aanpak; alles in één keer moderniseren. Met een complex systeem zoals dit bedrijf had, zorgde dat voor te veel risico’s met deze aanpak. Een integratie in blokken, zoals facturering en berichtgeving, financiële administratie en magazijnbeheer, zou het proces veel sneller hebben laten lopen. Het zou het gestructureerd en beheersbaar gehouden hebben. In stappen werken zorgt ook voor de mogelijkheid om problemen aan te pakken, voordat het volgende deel wordt opgepakt.
  3. Vergeet de flexibiliteit niet: Er zijn tegenwoordig zo veel opties voor bedrijven als het om software en flexibele systemen gaat. Elk onderdeel van het bedrijf kan voordeel hebben van een bepaald programma, protocol of platform en u heeft de kracht en de mogelijk om een infrastructuur op te bouwen die perfect aansluit op uw benodigdheden. Met providers die any-to-any-oplossingen bieden en verbindingen automatiseren om data knelpunten te voorkomen, kunt u uw bedrijf toekomstbestendig maken; één die niet gebonden is aan één systeem.
  4. Behoud data integriteit: Een tekort aan volledig inzicht leidt ontegenzeggelijk tot problemen. Of het nu dure non-compliance risico’s zijn, slechte data analyse dat slechte beslissingen teweegbrengt, of menselijke fouten die over het hoofd gezien worden; inzicht hebben in alle data is van levensbelang voor een succesvolle modernisatie- en integratiestrategie. Ook al werkt uw bedrijf met honderden of zelfs duizenden leveranciers, partners en applocaties, u moet altijd de controle hebben over uw data.
  5. Stel deadlines en houdt u daar ook aan: Een volledige IT modernisatie- of integratiestrategie zou nooit langer dan 12 maanden moeten duren. Idealiter kan het proces in zes maanden afgerond zijn, als de vorige vier stappen in acht genomen zijn. Het proces laten voortslepen, zorgt ervoor dat de organisatie de focus op het einddoel verliest, de return on investment lager wordt en toekomstige integratie bij voorbaat moeilijker maakt. Bepaal dus niet een strategie waar u zich niet volledig aan kunt committeren.

 

Hoewel de voordelen van een geïntegreerde en gemoderniseerde organisatie eindeloos zijn, kan het ondernemen van een digitale transformatiestrategie overweldigend zijn. Maar een digitale onderneming worden, is  haalbaar als het goed wordt aangepakt. Leer daarom van voorbeelden om fouten te voorkomen en schakel de hulp in van experts, zoals wij bij ECS International, om het beste plan voor uw bedrijf te ontwikkelen en te implementeren. Oplossingen voor integratieproblemen vinden is wat wij doen en we kunnen u daarbij helpen!