Transport & Logistiek

Transport & Logistiek

In Transport en Logistiek is informatie de levenslijn van de industrie. Logistieke dienstverleners zijn afhankelijk van een snelle datastroom om hun bedrijf goed te runnen. Veranderende marktomstandigheden hebben het belang van informatie en informatietechnologie nog groter gemaakt.

Transport and logistics

Supply chain innovatie

Recente trends met betrekking tot de supply chain hebben een grote impact gehad op de bedrijfsvoering en de manier waarop zaken worden gedaan. Door de verkopers beheerde inventaris, supply chain optimalisatie, een efficiëntere klantbenadering (ECR) en automatische herbevoorrading vereisen een eenvoudigere toegang tot actuele en up-to-date logistieke informatie.

Logistieke efficiëntie

Een andere belangrijke ontwikkeling is de logistieke optimalisatie, door orders van verschillende klanten te combineren. Deze verbeterde efficiëntie helpt organisaties winstgevend te blijven in een steeds competitievere markt en tegelijkertijd aan de behoeften van de klant te voldoen. Omdat ‘transport’ in een veel bredere context dan ooit wordt gezien, legt dat een nieuwe nadruk op de manier waarop informatie op een veilige en efficiënte manier toegankelijk en gedeeld wordt.

E-commerce

De explosieve groei van e-commerce in de sector heeft een soortgelijke stijging van logistieke efficiëntie veroorzaakt. Klanten verwacht steeds vaker dat goederen nog dezelfde dag geleverd worden. Die verwachtingsgroei bij klanten vraagt van logistieke dienstverleners dat zij hun processen innoveren, om aan de vraag van de markt te kunnen blijven voldoen.

Digitale workflows

Bedrijven werken ook steeds meer papierloos, waardoor de kans op fouten in orders kleiner worden en meer processen geautomatiseerd zijn zodat de snelheid van zaken doen stijgt.

Het belang van veilige communicatie

Data-uitwisseling is een van de belangrijkste succesfactoren van logistieke bedrijven geworden. Data integratie tussen verschillende soorten IT-systemen en de koppeling van de backend-systemen zijn vaak ingewikkelde projecten die tijdrovend zijn en veel van het budget vragen.

Vooruitstrevende bedrijven investeren daarom steeds meer in open systemen die op open standaarden werken. Zo kunnen nieuwe handelspartners snel en eenvoudig aangesloten worden.

De voordelen van end-to-end veilige communicatie zijn:

  • verbeterde leveringsprestaties en kortere reactietijden;
  • verbeterde inzichten en zichtbaarheid;
  • Verbeterde veiligheid en controle.

Data integratie oplossingen voor Transport en Logistiek

ECS International heeft jarenlange ervaring in de Transport en Logistieksector. ECS International biedt verschillende oplossingen die de efficiëntie en snelheid van het bedrijfsproces op een veilige manier verhogen, uw controle laten houden over de datastromen en meer inzicht geven in het gehele bedrijfsproces. Onze oplossingen bevatten onder meer:

Neem contact met ons op als wilt weten hoe u uw logistieke bedrijfsprocessen veilig kunt optimaliseren.