Supermarkten maken technologie tastbaarder

Manual Data Entry is Killing Your Business Efficiency Meer en meer industrieën vinden nieuwe manieren om technologie in te zetten, en supermarkten doen daar zeker niet voor onder. Nu online winkelen steeds meer ‘normaal’ is, is het dus logisch dat ook groente en fruit online besteld en aan de voordeur afgeleverd worden. Voor ketens als Albert Heijn en Wallmart zijn de voordelen van investeringen in een digitale transformatie groter dan de risico’s ervan. Klanten verwachten meer van hun winkelervaring en dankzij data en technologie, kunnen supermarkten daar nu ook aan voldoen.

Wat is de belangrijkste stap om supermarkten naar het online domein te leiden en hoe zorgen ze ervoor dat hun fysieke winkels nog steeds aantrekkelijk blijven? Door te investeren in technologie die helpt om de beschikbare data in te zetten, zodat ze een betere ervaring voor hun klanten bieden. 

Data inzetten is de moeite waard

Voor veel supermarktketens kunnen grote investeringen in nieuwe technologie een financieel risico zijn. Dit komt omdat de marges relatief laag zijn. Het feit dat veel ketens toch de stap naar een tech-gerichte beleving zetten, laat zien hoe ver de kracht van data gaat. Al langer zien we dat de transport en logistiek sector, farmaceutische bedrijven en overheden digitale transformatie tactieken inzetten om voordeel te boeken. Want het voordeel wint het van de risico’s, en supermarkten zien dat ook in. 

Slim winkelen betekent slimme producten

Voor Albert Heijn bijvoorbeeld is productdata heel belangrijk. Het bedrijf zet vol in op het hebben van slimme producten. Door diepgaande data te eisen van hun leveranciers, weten de klanten precies wat ze krijgen. Want de klant van vandaag is bewuster bezig met producten; wie produceert het en waar gaat het in. Door te investeren in die digitale informatie, werken supermarkten zoals Albert Heijn aan hun geloofwaardigheid. Niet alleen als een autoriteit in hun winkels, maar ook als online keten.

De toekomst van boodschappen doen is digitaal

Veel mensen merken vaak niets van de digitalisering van de logistieke sector. In de supermarktindustrie zijn die digitale veranderingen wel duidelijk zichtbaar, mede door pick-up points en bezorging aan huis. Op de achtergrond worden dan ook grote stappen gezet in het stroomlijnen van het proces. 

Nu de digitale transformatie en het gebruik van data in vrijwel alle sectoren doordringt – en dus ook in de supermarktwereld – zien we pas echt wat de mogelijkheden zijn. De toekomst van boodschappen doen is daarom digitaal, onder meer door:

  • Online bestellen
  • Apps met recepten en boodschappenlijstjes
  • Diepgaande productinformatie
  • Slimme voorraad en voorraadtracking 
  • Meer en meer zelf-scan kiosken

Benieuwd hoe u uw bedrijf kunt transformeren door de inzet van data? Neem dan contact op met een van onze experts en kijk samen naar de mogelijkheden.