Retail

Retail

De retailmarkt vandaag de dag is zeer dynamisch en competitief. Winkels worden groter, terwijl opslagruimtes kleiner worden. Dat betekent dat retailers volledige controle moet hebben over alle logistieke aspecten – van verkoopprognoses tot bestellingen en ‘Just-In-Time’ leveringen.

Zeker met snel bewegende goederen is de logistieke kant een van de kerntaken van de retail-operatie. De aantallen van verkochte producten in winkels stijgt en aanvullende accessoires en producttypes moeten zo snel en eenvoudig mogelijk aan het assortiment kunnen worden toegevoegd. Door het stijgende aantal e-commerce activiteiten wordt logistiek nog complexer en tijdsafhankelijk.

Retail optimalisatie

Historisch gezien is de retailmarkt altijd een voorloper op andere industrieën geweest als het gaat om digitale informatie uitwisseling. Denk bijvoorbeeld aan EDI en de barcode. Tegenwoordig is data integratie een van de belangrijkste onderscheidende factoren in de retail en een aanjager voor optimalisatie. Data integratie helpt onder meer bij:

  • Efficiëntere klantbenadering (ECR) – programma’s
  • Geautomatiseerde herbevoorrading
  • Schappen optimalisatie
  • Voorraad minimalisatie
  • Just-In-Time leveringen

 

Voorraad optimalisatie

Zeker wanneer winkeliers verse producten zoals groenten, bloemen of vlees verkopen, kan voorraad optimalisatie het verschil betekenen tussen geld verdienen en geld verliezen. De beschikbaarheid van producten in de gehele supply chain en de snelheid waarmee die producten geleverd kunnen worden, hebben een directe impact op de omzet van de winkels.

Logistiek efficiëntie in retail

Een belangrijke ontwikkeling is logistieke optimalisatie, mede door het combineren van orders van verschillende klanten. Deze verbeterde efficiëntie helpt retailers om winstgevend te blijven in een steeds competitievere omgeving en tegelijkertijd aan de vraag van de klant te voldoen. Omdat ‘transport’ in een veel bredere context dan ooit wordt gezien, legt dat een nieuwe nadruk op de manier waarop informatie op een veilige en efficiënte manier toegankelijk en gedeeld wordt.

Veiligheid

Door een groeiend aantal connecties tussen leveranciers, partners en klanten, stijgt het beveiligingsrisico. Daarnaast vereist privacywetgeving een goed management van klantgegevens. Daarom moet de opslag en de uitwisseling van data goed beveiligd zijn, zodat uw zich daar niet druk over hoeft te maken.

Data integratie oplossingen in de retail sector

Door de verkopers beheerde inventaris, supply chain optimalisatie, een efficiëntere klant benadering (ECR) en automatische herbevoorrading vereisen eenvoudigere toegang tot actuele en up-to-date logistieke informatie. In plaats van zich te richten op een kwetsbaar netwerk van 1 op 1 connecties zouden retail-organisaties moeten investeren in een enkel, veilig en schaalbaar platform dat aan alle data integratie eisen voldoet.

Neem contact met ons op als meer wilt weten over onze data integratie oplossingen voor de retailmarkt.