Blog

Zet de digitale versnelling in met een integratieplatform

De wereldwijde pandemie heeft de digitalisering bij veel bedrijven versneld. Veel organisaties staan daarom ook open voor andere manieren van digitalisering. In deze blog leest u hoe u met een integratieplatform veel stappen kunt zetten.

De wereldwijde pandemie heeft de digitalisering bij veel bedrijven versneld, onder meer doordat massaal wordt thuisgewerkt. Dat blijkt niet ten koste te gaan van productiviteit. Integendeel: in veel gevallen is het zelfs efficiënter. Veel organisaties staan daarom ook open voor andere manieren van digitalisering. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van verlofdagen, het goedkeuren van declaraties, maar ook voor complexe taken als het inplannen van transport. In deze blog leest u hoe u met een integratieplatform veel stappen kunt zetten.

De sleutel voor versnelde digitalisering ligt in het gemakkelijk verzamelen, verwerken en gebruiken van data. EDI (Electronic Data Interchange) kan daar een belangrijke rol in spelen. Met EDI wisselt u elektronische gegevens uit met klanten, leveranciers en partners, zonder tussenkomst van mensen. Dat scheelt handmatige taken, zorgt ervoor dat fouten worden verminderd, en het belangrijkste: het werkt supersnel.

Om EDI mogelijk te maken is het juiste fundament nodig. Juist daar lopen organisaties vaak tegen uitdagingen aan. Denk aan verouderde systemen, een tekort aan IT-kennis, maar ook een versplinterd IT-landschap. Er komen voortdurend applicaties bij die data genereren en verzamelen. Dat is onoverzichtelijk en de apps spreken verschillende talen. Daardoor kunnen ze niet gemakkelijk met elkaar communiceren.


Een integratieplatform als knooppunt voor uw data

Met een integratieplatform neemt u deze uitdagingen weg. Zo’n platform koppelt alle applicaties in uw organisatie en vormt daarmee een knooppunt voor data. Omdat het platform via de cloud werkt, is veel schaalbaarheid mogelijk. Data wordt gesynchroniseerd, en dat bespaart veel tijdrovend en repetitief werk. Daarnaast neemt u de foutenmarge weg die optreedt bij het exporteren en importeren van data.

Hoe werkt dat in de praktijk? Met het combineren en analyseren van data kunnen organisaties efficiënter werken: bijvoorbeeld door productie en vraag op elkaar af te stemmen, transport op tijd te regelen en ritten te combineren. Denk aan een logistiek dienstverlener, die een koppeling met zijn klanten maakt om te zien hoeveel ritten hij moet inplannen. Of een klant die een product bestelt bij een webshop en een e-mail krijgt waarin de dag van levering staat. Het liefst krijgen ze daar ook nog een specifieke tijd bij. Dit soort mogelijkheden zijn vaak geen wens meer, maar een verwachting.

Gelukkig is het opzetten van een integratieplatform niet ingewikkeld: u kunt het als dienst afnemen. Dat heeft meerdere voordelen:

  1. Gebruiksgemak: het product hoeft niet aangeschaft te worden;
  2. Technische verlichting: een ervaren kennispartner neemt het beheer, implementatie en onderhoud uit handen;
  3. Overzicht: het integratieplatform brengt datastromen samen, ordent gegevens en presenteert ze in een centraal dashboard. Data wordt informatie.


Met een integratieplatform legt u het fundament voor een vernieuwde IT-infrastructuur, en kunt u daadwerkelijk uitgroeien tot een innovatieve, high-performance digitale organisatie. Neem geen beslissingen op gevoel meer, maar op basis van data.

Wilt u meer weten? Download dan ons e-book 'Transformeren naar een high-performance organization' of neem vandaag nog contact met ons op!