Blog

Wat zit er in uw B2B Ecosysteem verscholen?

Nu de marges alsmaar lager en lager worden en de voorraden producten wereldwijd onder druk staat is het belangrijk om andere omzetmogelijkheden te vinden. Gaat u voor de snelle besparingen door goed personeel te ontslaan?.... Of gaat u voor de betere optie om daarmee de toekomst van uw bedrijf te versterken?

Nu de marges alsmaar lager en lager worden en de voorraden producten wereldwijd onder druk staat is het belangrijk om andere omzetmogelijkheden te vinden. De makkelijkste manier is om snelle besparingen uit te voeren door het ontslaan van personeel, echter is goed personeel tegenwoordig moeilijk te vinden dus dat zouden wij dan ook nooit aanraden! Maar wat kunnen wij dan wel aanraden?


Analyseer uw B2B Ecosysteem en vindt nieuwe omzetmogelijkheden!

Bedrijven die relevant willen blijven voor hun klanten, zouden altijd op zoek moeten zijn naar nieuwe mogelijke omzetmogelijkheden. Uw B2B ecosysteem is het beste startpunt daarvoor. Het mooie aan het investeren in en het ontwikkelen en analyseren van uw B2B ecosystemen, is dat het niet alleen effectievere processen met zich meebrengt. Het kan uw ook aanwijzingen geven hoe u uw bedrijf kan blijven voorstuwen. Want in het huidige technologisch landschap kan data-analyse en onderzoek van uw B2B ecosysteem leiden tot een nieuwe niche dienst of product, waar uw klanten naar op zoek zijn maar het nog niet gevonden hebben.


Grijp niet naast uw kans!

De gemiddelde onderneming rekent klanten, partners, leveranciers en andere systemen zoals ERP of CRM als onderdeel van hun B2B ecosysteem. Dit complexe netwerk genereert massa’s aan bruikbare data waaruit grote bedrijfskansen naar voren kunnen komen, mits goed geanalyseerd. De patronen en trends die hieruit voortkomen, geven uw bedrijf enorm waardevolle inzichten in hoe u uw bedrijfsaanbod kan verbeteren of welke nieuwe diensten u zou kunnen aanbieden.

Op deze manier is Amazon bijvoorbeeld tot de conclusie gekomen dat hun klanten ook op zoek waren naar alledaagse boodschappen en dit vormde het besluit om de Whole Foods-supermarktketen te kopen. Als een wereldwijde gigant als Amazon nieuwe mogelijkheden in hun data kan ontdekken, dan kunnen kleine en middelgrote ondernemingen dat zeker ook.


CIO, volg de geldstromen

Uw B2B ecosysteem vormt de blauwdruk voor alle activiteiten en (informatie)stromen tussen uw bedrijf en alle actieve partijen. Als een CIO vervolgens de geldstromen volgt en impactvolle trends ontleedt, dan kan er zomaar een gloednieuwe inkomstenbron gevonden worden. Voor bedrijven die hun B2B ecosysteem al prioriteit te geven door integratie, het gebruik van beveiligde berichtenservices en van managed file en data transfer protocollen, is de volgende stap; nog dieper in de data duiken. 


Het gaat erom hoe u ernaar kijkt

Een andere kijk op bestaande vragen is de basis voor creatieve oplossingen. Als uw bedrijf op zoek is naar nieuwe omzetmogelijkheden, kijk daar dan eens net iets anders tegen aan en duik in de data die uw bedrijfsecosysteem produceert. Een sterk B2B ecosysteem geeft inzicht in de hele organisatie en zorgt gegarandeerd voor nieuwe inzichten en ideeën wanneer het optimaal wordt gebruikt. 

Als u hulp nodig heeft bij het analyseren van uw B2B ecosysteem om zo de nieuwe omzetmogelijkheden te vinden, dan kunnen onze experts u laten zien hoe u dat doet. Neem vandaag nog contact op met ECS via ons contactformulier of via +31 229 57 4331.