Blog

Wat is het beste voor uw bedrijf: EDI zelf regelen of uitbesteden?

Wat doet u als uw leverancier EDI van u eist: kiest u er dan voor om EDI zelf te regelen of besteedt u het liever uit? Wat het beste is, hangt allemaal af van uw bedrijf. Lees snel verder om te zien hoe ECS u kunt helpen.

In onze vorige blog hebben we het gehad over de noodzaak van EDI-Compliant worden, maar wat is nu het beste voor uw bedrijf?

Wat doet u als uw leverancier EDI van u eist: kiest u er dan voor om EDI zelf te regelen of besteedt u het liever uit? Allereerst is er geen ‘beste oplossing’ die bij élk bedrijf past. Daarom is het goed om eerst te bepalen wat uw beleid is. Bij ECS International helpen wij om strategisch de beste keuze te maken. En het goede nieuws: als uw situatie verandert, kunt u -met beperkte investeringen- heel gemakkelijk overschakelen naar een nieuwe oplossing.

Binnen het bedrijfsleven wordt de papieren vorm van documenten (zoals bestelbonnen, facturen, pakbonnen, ontvangstbewijzen, douanedocumenten, etc.) massaal vervangen door elektronische standaarden, zoals EDI en XML. Dit is gewoon onze nieuwe manier van communiceren. Om dit op de meest efficiënte manier te organiseren, moeten bedrijven zichzelf echter wel een belangrijke vraag stellen: kiezen we ervoor om EDI zelf te regelen of besteden we het uit?


Meerdere oplossingen

Wat het beste is, hangt allemaal af van uw bedrijf. Is de uitwisseling van documenten een dagelijkse activiteit en is er budget om te investeren in interne software- en communicatiemogelijkheden? Heeft u liever dat ECS uw EDI-platform host en onderhoudt, waardoor de initiële kosten laag blijven? Of gaat uw voorkeur uit naar een mix van deze oplossingen? Bij ECS International zijn al deze opties mogelijk.


Flexibiliteit en schaalbaarheid

Allereerst helpen wij u om te bepalen welke optie bedrijfsmatig het beste past. Vervolgens zorgen we dat die oplossing ook binnen korte tijd geïmplementeerd is. Vanaf dan kunt u op de meest veilige en effectieve manier bedrijfsinformatie uitwisselen met uw zakelijke partners. En omdat we als geen ander weten dat bedrijven en markten veranderen, bieden wij standaard flexibiliteit en schaalbaarheid. Misschien is het nu slim om EDI uit te besteden, maar heeft u over enkele jaren heel andere eisen. Geen probleem, dan richten we op dat moment (via een overeengekomen overgangsperiode) een op dezelfde software gebaseerde EDI-omgeving bij u op locatie in.


Weg met complexiteit!

Het integreren van de juiste EDI oplossing geeft u gemoedsrust, wetende dat uw bedrijf compliant kan blijven en tegelijkertijd de veranderende behoeften van klanten ondersteunt. ECS heeft meerdere oplossingen om aan uw behoeften te voldoen, waaronder onze eigen X4Connect oplossing, zodat u snel aan alle vereisten van handelspartners kunt voldoen om EDI-compliant te worden terwijl wij u volledig ontzorgen.

Als u meer wilt weten over onze oplossingen of het implementeren van het juiste EDI oplossing, bezoek dan onze productpagina's en neem vandaag nog contact met ons op.