Blog

Waarom COVID-19 zelfs nu nog de digitale transformatie versnelt!

COVID-19 heeft nog steeds een enorme impact op onze economie. We bereiden ons voor op het nieuwe 'normaal'. Hoe gaat dit bij de traditionele middelgrote ondernemingen? Hoe gaat dit bij u? Lees snel verder.

COVID-19 heeft nog steeds een enorme impact op onze economie. Dit zorgt ervoor dat we slim moeten zijn en ons moeten aanpassen om ervoor te zorgen dat deze impact beperkt blijft. Bedrijven zoals Netflix, HelloFresh, Bol.com zijn al helemaal voorbereid op het ‘nieuwe normaal’. De keuze is groot, bestellen is snel en is de volgende dag al in huis! Maar hoe gaat dit nu bij de traditionele middelgrote ondernemingen in Nederland? Zijn deze ondernemingen al klaar voor het ‘nieuwe normaal’?

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 90% van de middelgrote ondernemingen economisch geraakt worden door COVID-19.

De oorzaken zijn te vinden in de veranderende werksituaties waar iedereen zich in bevindt. We werken meer thuis, zijn slechter bereikbaar en even op de koffie bij een klant of prospect is niet altijd meer van deze tijd. Nu hebben we in onze digitale maatschappij gelukkig wel de beschikking over bijvoorbeeld laptops om thuis te kunnen werken en programma’s zoals Microsoft Teams om toch visueel met elkaar te kunnen communiceren. Toch zijn niet alle werkzaamheden vanuit huis te doen waardoor er werk blijft liggen of vertraging op loopt.


En dit is juist de reden waarom het nu tijd is voor de digitale transformatie!

Nu klinkt dit heel eng aangezien de meeste ondernemingen nu juist bezig zijn met de dagelijkse gang van zaken om maar overeind te blijven tijdens COVID-19. Maar wat zou u zeggen als wij u vertellen dat er juist heel veel winst behaald kan worden door in te zetten op digitale transformatie in deze moeilijke tijd?

Met de juiste digitale transformatie zult u:

  • Minder manuele invoer van gegevens hoeven uit te voeren en zal er ook een aanzienlijk lager risico zijn voor foutieve invoer
  • Minder tijd kwijt zijn aan communicatie onderling of met uw klant/prospect, waardoor u uw tijd beter kunt besteden
  • Orders sneller gaan verwerken
  • Klanten en/of prospects sneller aansluiten
  • En nog veel meer!

Wat is nu dan precies digitale transformatie? Waarom moet ik hier met mijn onderneming aan beginnen? Hoe start ik concreet met digitale transformatie? Dit is zijn maar enkele voorbeelden van vragen die u wellicht zou kunnen hebben na het lezen van deze blog.


Gas geven op digitale transformatie

Of tijdgebrek of gebrek aan kennis u ervan weerhoudt uw bedrijf digitaal te transformeren, wij kunnen u helpen. Met jarenlange ervaring kan onze expertise de reis gemakkelijker maken dan u ooit had verwacht. We hebben de tijd, de middelen en de toewijding om uw digitaliseringsproblemen voor eens en altijd op te lossen. Werken met een partner tijdens digitalisering betekent dat u die kostbare uren van de dag niet hoeft op te offeren en kunt blijven doen waar u goed in bent terwijl u uw bedrijf upgradet. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen bij deze uitdagingen.