Blog

Verkoop geen 'nee' meer door uw data voor u te laten werken!

Nu online winkelen steeds meer ‘normaal’ is, is het dus logisch dat ook groente, fruit, kleding, speelgoed etc online besteld en aan de voordeur afgeleverd worden. Zeker met de feestdagen zoals Black Friday, Cybermonday, Sinterklaas en Kerst die eraan komen is het voor de Retail nog belangrijker om geen 'nee' te moeten verkopen!

Meer en meer industrieën vinden nieuwe manieren om technologie in te zetten, en retailwinkels doen daar zeker niet voor onder. Nu online winkelen steeds meer ‘normaal’ is, is het dus logisch dat ook groente, fruit, kleding, speelgoed etc online besteld en aan de voordeur afgeleverd worden. Voor ketens zoals Albert Heijn en MediaMarkt zijn de voordelen van investeringen in een digitale transformatie groter dan de risico’s ervan. Klanten verwachten meer van hun winkelervaring en dankzij data en technologie, kunnen retailwinkels daar nu ook aan voldoen.

Wat is de belangrijkste stap om Retail naar het online domein te leiden en hoe zorgen ze ervoor dat hun fysieke winkels nog steeds aantrekkelijk blijven? Door te investeren in technologie die helpt om de beschikbare data in te zetten, zodat ze een betere ervaring voor hun klanten bieden. Zeker met de feestdagen zoals Black Friday, Cybermonday, Sinterklaas en Kerst die eraan komen!


Data inzetten is de moeite waard

Voor veel Retailwinkels/ketens kunnen grote investeringen in nieuwe technologie een financieel risico zijn. Dit komt omdat de marges relatief laag zijn. Het feit dat veel ketens toch de stap naar een tech-gerichte beleving zetten, laat zien hoe ver de kracht van data gaat. Al langer zien we dat de transport en logistieke sector, farmaceutische bedrijven en overheden digitale transformatie tactieken inzetten om voordeel te boeken. Want het voordeel wint het van de risico’s, en de Retailbranche begint dat ook in te zien. 


Slim winkelen betekent slimme producten

Voor een keten als Albert Heijn bijvoorbeeld is productdata heel belangrijk. Het bedrijf zet vol in op het hebben van slimme producten. Door diepgaande data te eisen van hun leveranciers, weten de klanten precies wat ze krijgen. Want de klant van vandaag is bewuster bezig met producten; wie produceert het en waar gaat het in. Door te investeren in die digitale informatie, werken supermarkten zoals Albert Heijn aan hun geloofwaardigheid. Niet alleen als een autoriteit in hun winkels, maar ook als online keten.


De toekomst van boodschappen doen is digitaal

Veel mensen merken vaak niets van de digitalisering van de logistieke sector. In de Retailbranche zijn die digitale veranderingen wel duidelijk zichtbaar, mede door pick-up points en bezorging aan huis. Op de achtergrond worden dan ook grote stappen gezet in het stroomlijnen van het proces. 

Nu de digitale transformatie en het gebruik van data in vrijwel alle sectoren doordringt – en dus ook in de wereld van Retail – zien we pas echt wat de mogelijkheden zijn. De toekomst van boodschappen doen is daarom digitaal, onder meer door:

  • Online bestellen
  • Apps met recepten, digitale showrooms, verlanglijstjes, aanbevelingen en boodschappenlijstjes
  • Diepgaande productinformatie
  • Slimme voorraad en voorraadtracking - voorkom dat u te weinig of te veel voorraad in huis haalt
  • Meer en meer zelf-scan kiosken


Verkoop geen nee meer door correct data gebruik

Er is niks vervelenders dan 'nee' te moeten verkopen in de wereld van Retail, maar winkels willen ook niet met veel te veel voorraad opgescheept zitten als de feestdagen voorbij zijn. Door de beschikbare data juist in te zetten kunt u deze processen automatiseren en stroomlijnen en meer controle krijgen om de feestdagen knallend het jaar af te sluiten! Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen bij deze uitdagingen.