Blog

Vereenvoudig uw processen door EDI te gebruiken voor de maakindustrie

Elektronische gegevensuitwisseling is een essentieel onderdeel van de hedendaagse maakindustrie. EDI biedt de betrouwbare communicatie die fabrikanten nodig hebben, maar het is meer dan een documentstandaard, dus hoe begin je?

Elektronische gegevensuitwisseling is een essentieel onderdeel van de hedendaagse maakindustrie. EDI kan de productie versnellen, hoge arbeids- en opslagkosten verlagen en alle productieprocessen efficiënter maken. EDI (Electronic Data Interchange) blijft de standaard binnen de maakindustrie als het gaat om inkooporders, facturen, vrachtbrieven en andere veelvoorkomende documenten. Hoewel fabrikanten verre van de enige industrie zijn die op EDI-systemen vertrouwen, is het voor de maakindustrie van fundamenteel belang bij de communicatie met handelspartners.


Hoe EDI fabrikanten helpt

Wat als u als fabrikant:

 • Verminder de tijd die nodig is om verbinding te maken met leveranciers, logistieke partners en distributeurs?
 • Terugboekingen voor fouten bij gegevensuitwisseling verminderen?
 • Verhoog de monitoring en zichtbaarheid van EDI in uw wereldwijde ecosysteem?
 • Kosten verlagen voor operationeel onderhoud en jaarlijkse ondersteuning van legacy- en end-of-life-oplossingen?

Fabrikanten moeten de mogelijkheid hebben om moderne EDI uit te voeren om effectief samen te werken met de verschillende handelspartners, waaronder leveranciers en verkopers, klanten, distributeurs, uitvoeringsorganisaties en detailhandelaren.


Voordelen van EDI voor fabrikanten

EDI biedt de betrouwbare communicatie die fabrikanten nodig hebben. In feite zijn er tal van voordelen die de maakindustrie kan halen uit het omarmen en optimaliseren van hun EDI-orderverwerking. Deze omvatten:

 • Verhoogde bedrijfsefficiëntie door geautomatiseerde transactieworkflows
 • Verminderde afhankelijkheid van handmatige gegevensinvoer en een verminderd aantal gegevensfouten
 • Kostenbesparingen door minder EDI-terugboekingen en SLA-schendingen
 • Versnelde order-to-cash-, procure-to-pay- en load-tender-to-invoice-processen

Bovendien kunnen verouderde EDI-systemen en -services, waaronder EDI via een VAN, duur worden vanwege transactiekosten en er tal van achterlaten. Door uw EDI rechtstreeks onder controle te krijgen – en zelfs EDI uit te besteden als een beheerde service bij een vertrouwde leverancier – kunnen fabrikanten de controle over hun kritieke gegevensuitwisselingen terugkrijgen, inzicht krijgen in de processen en zich geen zorgen meer hoeven te maken over de kosten van fluctuerende transactievolumes.


De frisse benadering van EDI voor de maakindustrie

Moderne EDI is echter meer dan een documentstandaard of -formaat; het is een B2B-mechanisme voor gegevensuitwisseling dat ook de omringende processen omvat:

 • Controle
 • Onboarding van partners
 • Gegevens orkestratie
 • SLA management
 • Zichtbaarheid

EDI-integratie is dan ook essentieel voor fabrikanten die de communicatie met klanten, handelspartners en andere leden van hun digitale ecosysteem willen stroomlijnen. De mogelijkheid om inkooporders, facturen en andere EDI-transactiesets in te dienen en te ontvangen is niet genoeg. Bedrijven vallen op als ze sneller nieuwe klanten binnenhalen, reactievermogen en flexibiliteit omarmen en fouten proactief oplossen.


Hoe starten we met EDI?

Moderne EDI vormt de kern van een succesvolle digitale transformatiestrategie, een strategie die bedrijven de flexibiliteit geeft om de manier waarop ze technologie gebruiken om te communiceren met klanten, handelspartners, leveranciers en applicaties opnieuw vorm te geven. ECS kan u helpen om te leren hoe u de juiste EDI-oplossing kunt gebruiken om snel nieuwe partners aan boord te krijgen en de banden met leveranciers, logistieke partners en retailers te versterken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.