Blog

Trends in Data Integratie die we in 2023 zien voor de Farmaceutische Industrie

Nu Industrie 4.0 ten einde loopt en Industrie 5.0 in het verschiet, is het een algemeen ongeloof dat dit alleen van toepassing is op fabrikanten die zware machines gebruiken. De farmaceutische industrie is ook geïnteresseerd in continue productieverbeteringen en hebben daar Data Integratie hard bij nodig.

Nu Industrie 4.0 ten einde loopt en Industrie 5.0 in het verschiet, is het een algemeen ongeloof dat dit alleen van toepassing is op fabrikanten die zware machines gebruiken en bijvoorbeeld auto's of grote elektronische onderdelen maken. Dit kan niet verder van de waarheid zijn.

De farmaceutische industrie is ook geïnteresseerd in continue productieverbeteringen om ervoor te zorgen dat:

  • Ze beschikken over de beste gegevens om de beste beslissingen te nemen.
  • Ze de efficiëntie verhogen in productie en logistiek.
  • Ze productverspilling beperken.
  • Effectievere medicijnen kunnen blijven ontwikkelen.
  • Ze blijven voldoen aan de strenge en steeds veranderende regelgeving.


Data Integratie is cruciaal

Om deze voortdurende verbeteringen te behouden, is Data Integratie een cruciaal onderdeel om te implementeren voor de farmaceutische industrie. Hoewel steeds meer farmaceutische bedrijven Data Integratie al hebben geïmplementeerd of op een acceptabel niveau hebben, zijn er trends voor 2023 die zeer belangrijk zullen zijn om in de gaten te houden.

 

1. Toegenomen acceptatie van cloudgebaseerde oplossingen

Met het toenemende volume en de complexiteit van gegevens die door farmaceutische bedrijven worden gegenereerd, wordt verwacht dat velen in 2023 cloudgebaseerde oplossingen voor Data Integratie zullen gebruiken. Hierdoor kunnen ze grote hoeveelheden gegevens efficiënter en effectiever opslaan, verwerken en analyseren.


2. Grotere nadruk op gegevensbeveiliging en privacy

De farmaceutische industrie heeft te maken met gevoelige gegevens, zoals patiëntinformatie, en wettelijke vereisten voor gegevensbeveiliging en privacy worden steeds strenger. Als gevolg hiervan zullen data-integratieoplossingen in 2023 moeten voldoen aan deze regelgeving en robuuste beveiligingsmaatregelen moeten bieden om gevoelige gegevens te beschermen.


3. Meer gebruik van A.I. en Machine Learning

In 2023 wordt verwacht dat farmaceutische bedrijven meer gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om gegevens uit meerdere bronnen te analyseren en te integreren. AI- en ML-algoritmen kunnen patronen en relaties identificeren die met traditionele methoden voor Data Integratie moeilijk of onmogelijk te detecteren zouden zijn.


4. Meer focus op real-time Data Integratie

Realtime Data Integratie zal in 2023 belangrijker worden, aangezien farmaceutische bedrijven beter gebruik willen maken van in realtime gegenereerde gegevens. Hierdoor kunnen ze sneller reageren op opkomende trends en gebeurtenissen en beter geïnformeerde beslissingen nemen.


5. Betere samenwerking in de hele branche

Naarmate het volume en de complexiteit van gegevens blijven toenemen, zullen farmaceutische bedrijven nauwer moeten samenwerken met elkaar en met andere belanghebbenden in de industrie. Dit vereist effectievere oplossingen voor Data Integratie die samenwerking en het delen van gegevens kunnen vergemakkelijken met behoud van veiligheid en privacy.


Laat ons u hepen met de juiste Data Integratie

Het hoeft niet verwarrend te zijn om al deze informatie samen te voegen tot een kosteneffectieve, productieve oplossing voor uw bedrijf. ECS kan u hierbij helpen aangezien wij meer dan 20 jaar ervaring hebben op het gebied van Data Integratie. We willen dat u echte Smart Manufacturing behaalt door u te helpen alle noodzakelijke punten met elkaar te verbinden en u het best mogelijke "grote plaatje" te geven, zodat u uw toekomst kunt vormgeven in de Industrie 5.0-revolutie! Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.