Blog

Top EDI Providers in 2024

In recentere jaren is Cleo erkend als de pionier en wereldleider in de snelgroeiende softwarecategorie voor ecosysteemintegratie, en zijn we tevens de meest vooraanstaande EDI-aanbieder. Wat zijn voor 2024 de top 5 beste EDI aanbieders en waarom zou u juist voor Cleo moeten kiezen?

Door de jaren heen is Cleo uitgegroeid tot de de facto leider op het gebied van B2B-integratie, datacommunicatie en -transformatie, software voor veilige bestandsoverdracht en any-to-any-integratie. In recentere jaren is Cleo erkend als de pionier en wereldleider in de snelgroeiende softwarecategorie voor ecosysteemintegratie, en zijn we tevens de meest vooraanstaande EDI-aanbieder.

Terwijl we klanten hielpen bij de migratie van alternatieve EDI-oplossingen, hebben we veel verhalen gehoord van bedrijven die ons vertelden wat de reden was dat ze van provider veranderden. Veel van deze klachten gaan over enkele van de grootste, maar niet noodzakelijkerwijs de beste, EDI-aanbieders en -oplossingen op de markt.

Wij geloven dat onze expertise, innovatie en klanttevredenheid ons het unieke perspectief bieden om de EDI-ruimte objectief te beoordelen. Met dit in gedachten hebben we een lijst samengesteld met de vijf beste EDI-aanbieders (inclusief onszelf) die we voor 2024 hebben geïdentificeerd.


Wat zijn de beste EDI-providers?

 1. Cleo
 2. SPS Commerce
 3. Boomi
 4. TrueCommerce
 5. OpenText


Waarom kiezen voor Cleo?

Cleo is de pionier en wereldleider in de categorie Ecosysteemintegratiesoftware. Sinds we in 2012 de nieuwe eigenaar verwelkomden, is ons team uitgegroeid tot meer dan 400 medewerkers wereldwijd, en bedienen en ondersteunen we nu meer dan 4.200 klanten wereldwijd. Cleo werd opgericht in 1976 en verwelkomde in 2012 een nieuwe eigenaar, waardoor onze groei werd versneld tot meer dan 400 werknemers wereldwijd en we meer dan 4.200 klanten wereldwijd bedienen.

EDI is een belangrijk aspect van ecosysteemintegratiesoftware. Cleo's vlaggenschipproduct, Cleo Integration Cloud (CIC), is een cloudgebaseerde integratieplatformoplossing die onze klanten innovatieve EDI-integratiemogelijkheden en -functies biedt die regelmatig worden bijgewerkt. Met B2B EDI-integratiemogelijkheden kan uw bedrijf de B2B- en interne communicatie automatiseren, waardoor de verwerking wordt gestroomlijnd en efficiëntere activiteiten worden gecreëerd.

Naast EDI-integratie ondersteunt CIC ook aanvullende gebruiksscenario's voor integratie, zoals API-integraties ter ondersteuning van e-commerce-/marktplaatsprocessen, interne en externe beheerde bestandsoverdrachten en meer. CIC is gebouwd om te helpen:

 • Stroomlijn omzetgenererende bedrijfsprocessen (Order-to-Cash, Procure-to-Pay, Load Tender-to-Invoice)
 • Automatiseer batch- en real-time ecosysteeminteractie
 • Bied persona-gebaseerde zichtbaarheid en bruikbare inzichten


Implementatie aanpak

Cleo biedt klanten verschillende niveaus van controle over hun runtime-activiteiten via ons assortiment EDI-servicebenaderingen. Hierdoor kunnen klanten het niveau van verantwoordelijkheid en betrokkenheid kiezen dat zij willen bij hun EDI-integratie en -processen. Onze servicebenaderingen omvatten:

Self-Service

Als het om deze EDI-serviceoptie gaat, is het interne team van uw bedrijf verantwoordelijk voor het implementeren en beheren van EDI-processen. CIC is ontworpen met de gebruiker in gedachten, zodat gebruikers van alle niveaus gemakkelijk toegang hebben tot het platform en er doorheen kunnen navigeren.

Beheerde services + transactionele monitoring en beheer

Met managed services installeert en beheert Cleo de EDI-processen van uw bedrijf. Ons Managed Services-team heeft meer dan 900 jaar gecombineerde integratie-ervaring, zodat we elk integratieverzoek met vertrouwen kunnen voltooien. 

Met name een van onze nieuwste serviceaanbiedingen, transactionele monitoring en beheer (TM&M), biedt nog meer ondersteuning dan onze typische beheerde services. Met ons TM&M-model ontvangen klanten:

 • Initiële migratie en EDI-implementatie
 • Verandermanagement en onboarding voor handelspartners
 • 24/7 bedrijfsvoering
 • Deskundigen binnen handbereik
 • Continu leren en certificering

Gemengde diensten

Onze meest flexibele optie, blended services, is een combinatie van selfservice en managed services. Deze aanpak biedt onze klanten de mogelijkheid om op maat te bepalen welke diensten in eigen beheer blijven en welke worden uitbesteed. Het bieden van een persoonlijke aanpak voor het bereiken van EDI-compliance.

Het is ook belangrijk op te merken dat klanten kunnen wisselen tussen servicebenaderingen naarmate hun zakelijke behoeften evolueren. Een kleiner bedrijf dat net met EDI begint, kan bijvoorbeeld kiezen voor de managed services-aanpak, omdat ze de vaardigheden niet in huis hebben, maar naarmate ze beginnen te groeien en teamleden toevoegen, kunnen ze overstappen op zelfbediening naarmate ze nieuwe kennis opdoen en vaardigheden.


Belangrijkste kenmerken van Cleo Integration Cloud

 • End-to-end procesautomatisering voor meer efficiëntie.
 • Realtime inzicht in elke EDI-transactie, zodat u de controle over uw bedrijf behoudt.
 • Met elke-naar-elke datatransformatie kan uw bedrijf communiceren en integreren met vrijwel elke handelspartner.
 • Dankzij de geautomatiseerde foutidentificatie en -meldingen kunt u meteen beginnen met het oplossen van de problemen die zich voordoen.
 • Vooraf gebouwde, aanpasbare sjablonen en kaarten voor snelle onboarding van handelspartners.
 • Brede protocolondersteuning zodat uw bedrijf kan voldoen aan de veranderende eisen van EDI-handelspartners.
 • Een verscheidenheid aan serviceopties, waaronder TM&M (Transaction Monitoring & Management), die aansluiten bij de behoeften van uw bedrijf.
 • Selfservicemogelijkheden, zelfs wanneer Cleo wordt ingezet voor het beheren van integraties.Conclusie

Cleo is een innovatiegedreven en klantgerichte EDI-provider die alle EDI-compatibele functies levert die bedrijven nodig hebben, samen met extra functies die de efficiëntie, flexibiliteit, controle en zichtbaarheid verder vergroten. Onze allesomvattende oplossing met één platform, CIC, voorziet onze klanten, samen met ons team van experts, van de middelen die ze nodig hebben om hun bedrijf op te schalen en te werken met toonaangevende EDI-software.

Neem vandaag nog contact met onze EDI-experts voor meer informatie of stuur een e-mail naar salesecs@ecsinternational.eu.