Blog

Smart Manufacturing geeft vorm aan uw toekomst

Velen hebben de uitdrukking "4e industriële revolutie" al eerder gehoord en nu gaat het internet der dingen sneller dan ooit. Wat is dit concept van "Internet of Things" en hoe zal het de maakindustrie beïnvloeden?

Velen hebben de uitdrukking "4e industriële revolutie" al eerder gehoord en we hebben het gehad over een van de hoofddoelen in onze laatste blog, namelijk "Data verzamelen is niet het doel". Nu willen we het hebben over het concept van "The Internet of Things", dat in een zeer hoog tempo aan het versnellen is.

Het Internet of Things (IoT) is overal waar u komt, apparaten variërend van eenvoudig (slimme deurbel) tot complex (zendingvolgsysteem met meerdere sensoren) zijn verbonden door een geavanceerd netwerk dat informatie naar het internet uploadt en veilig naar bedrijven leidt wereldwijd. Gegevens worden naadloos van punt naar punt verplaatst. Het IoT belooft een revolutie teweeg te brengen in supply chain management en productieactiviteiten! Bruikbare gegevens voor elke taak worden tijdig geleverd aan iedereen die het moet weten.


Transformatie naar Smart Manufacturing

Wanneer IoT correct wordt geïmplementeerd, heeft het de potentie om uw productieactiviteiten om te zetten in Smart Manufacturing. Zoals besproken in onze vorige blog kun je datastromen verzamelen en met behulp van IoT kan dit in real-time gebeuren! Meerdere fabrieken kunnen aan elkaar gekoppeld worden in één systeem met grote voordelen. In plaats van dat één fabriek zijn productieschema aanpast om aan de vraag te voldoen, kunnen fabrieken met elkaar "communiceren" om naar behoefte materialen of artikelen aan te vragen. Inzicht krijgen in de voorraad van leveranciers, real-time gegevens van elk stuk productieapparatuur zijn enkele van deze voordelen.


U heeft alle data; hoe kunt u deze data nu met elkaar verbinden?

Oké, je hebt een upgrade uitgevoerd naar Smart Manufacturing en je bedrijf is verbonden met het internet der dingen. Zoals besproken in onze vorige blog gaat het niet om de hoeveelheid data die je verzamelt, maar om hoe je die data analyseert. Voordat we de verzamelde gegevens van het IoT kunnen analyseren, moeten we ervoor zorgen dat binnen uw bedrijf systemen kunnen verbinden en communiceren. De beste manier om dit te doen, is door elk systeem en elke afdelingsuitvoer te integreren in één systeem dat u de beste zichtbaarheid geeft. Door dit te doen, krijgt u een nauwkeurig "groter beeld" van uw bedrijf, dat vervolgens correct kan worden geanalyseerd en vervolgens kan worden gedestilleerd tot kleinere gegevensbeelden voor besluitvorming. Het beheren van voorraadniveaus en machinecapaciteit zijn slechts enkele voorbeelden.


De juiste integratieoplossing zal u helpen de toekomst vorm te geven

Het hoeft niet verwarrend te zijn om al deze informatie samen te voegen tot een kosteneffectieve, productieve oplossing voor uw bedrijf. ECS kan u hierbij helpen aangezien wij meer dan 20 jaar ervaring hebben op het gebied van Data Integratie. We willen dat u echte Smart Manufacturing leert door u te helpen alle noodzakelijke punten met elkaar te verbinden en u het best mogelijke "grote plaatje" te geven, zodat u de toekomst van uw bedrijf kunt vormgeven! Onze oplossingen voor gegevensintegratie bieden u één systeem waarin alle verschillende gegevensstromen met elkaar zijn verbonden en geven u de nodige zichtbaarheid. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.