Blog

Retailers geef u zelf Data Transformatie cadeau deze kerst!

Tijdens kerst draait het bij elke Retailer (online of in de winkel) om het tevreden houden van de klanten zodat ze de mooiste cadeautjes kunnen kopen voor onder de kerstboom. Dus waarom geeft Retailers zichzelf ook geen mooi cadeau in de vorm van Digitale Transformatie?! 

Tijdens kerst draait het bij elke Retailer (online of in de winkel) om het tevreden houden van de klanten zodat ze de mooiste cadeautjes kunnen kopen voor onder de kerstboom. Dus de aanbiedingen van producten volgen elkaar op, de één nog aantrekkelijker dan de ander! Dit klinkt allemaal als een sprookje, maar achter de schermen gaat daar heel veel werk aan vooraf…

Vooral de inkoopmanagers hebben het al maanden druk voordat de kerstdagen beginnen (en zelfs tijdens de kerstdagen). Zij moeten er voor zorgen dat ze elke dag en/of week weer een andere fantastische aanbieding hebben klaarliggen. Maar welke producten zijn dat dan? Hoeveel voorraad moeten we hebben? Hoe kunnen zij regelen dat de voorraad ook op tijd binnenkomt?

Nu hebben we het al eens eerder gehad over hoe u uw data kunt gebruiken om meer waarde te creëren voor de klant. En hoe Data kan helpen om de juiste voorraad te bepalen zodat u geen ‘nee’ meer hoeft te verkopen. Maar Data Transformatie kan ook u ook assisteren in een betere communicatie met uw leverancier.


Spreek dezelfde taal

Het komt zelden voor dat uw eigen softwaresystemen (denk aan inkoopprogramma’s, CRM, ERP of TMS) dezelfde zijn als degene die uw leveranciers gebruiken. Nu is dat niet erg, maar de output van uw systeem zal hierdoor niet direct gebruikt kunnen worden als input door de leverancier zonder handmatig data over te typen. Andersom geldt daarbij natuurlijk hetzelfde, waardoor u waarschijnlijk aardig wat tijd kwijt bent om inkooporders, orderbevestiging en verkooporders te controleren en handmatig in te voeren.

Door Data Transformatie te implementeren en correct in te zetten kunt u ervoor zorgen dat uw systemen dezelfde taal gaan spreken als die van uw leveranciers.

De voordelen hiervan zijn erg groot:

  • U elimineert de noodzaak tot handmatige data invoer
  • Het risico op foutieve invoer wordt drastisch verlaagd, een foutje van 100 producten bestellen in plaats van 10 kan voorkomen met handmatige invoer...
  • U hoeft geen tijd meer te spenderen aan extra controle op de ingevoerde of aangeleverde orders
  • Uw systeem en die van uw leveranciers kunnen direct de orders inladen waardoor veel processen worden geautomatiseerd
  • Uw leveranciers kunnen uw orders hierdoor sneller verwerken waardoor voorraad ook sneller binnenkomt


Een cadeau om uw klanten te helpen

Door u zelf Data Transformatie cadeau te geven deze kerst kunt u dus aardig wat voordelen behalen die uiteindelijk zullen leiden tot meer tevreden klanten! Het is een win/win situatie waarbij u als Retailer altijd de juiste producten op voorraad zult hebben in de juiste aantallen en de klant nooit misgrijpt! Daarbij is het ook niet onbelangrijk te vermelden dat uw leveranciers ook gelukkiger zullen zijn als u orders kunt aanleveren waar zij direct, zonder handmatige invoer, mee aan de slag kunnen.

Maar nu is natuurlijk de vraag hoe weet u welke Digitale Transformatie oplossing het beste bij u past? Hier komen wij om de hoek kijken en staan wij klaar om van uw data informatie te maken zodat u maximaal kunt profiteren. Neem vandaag nog contact met ons op en geef u zelf het beste cadeau deze kerst.