Reference case

Royal Talens

Samenwerken met een IT-partner die zich snel kan aanpassen aan de omstandigheden, is een van de redenen dat Kerkhof graag werkt met ECS International.

"Zij staan boven aan mijn lijst"

Met klanten over de hele wereld is een goedlopend ordersysteem onmisbaar. “De oplossingen van ECS International hebben het voor ons veel makkelijker gemaakt om snel te handelen,” vertelt Mart Kerkhof, Manager I&A bij Royal Talens in Apeldoorn. “Als ik advies over iets wil, bel ik hen.”

Royal Talens is een wereldspeler in de productie van schilder- en tekenproducten. De wereldwijde afzetmarkt vraagt dat orders snel verwerkt kunnen worden, maar ook dat de orders direct bij de juiste distributielocatie terecht komen. “We hebben locaties in Spanje, Zwitserland en de VS, zodat we onze klanten snel kunnen bedienen.”

Overstap

Kerkhof werkt al jaren bij Royal Talens en heeft samen met ECS International de EDI-oplossingen geïmplementeerd in het bedrijfsproces. “Ik ken Ben Rinkel al jaren – nu ik er zo over nadenk al bijna 25; wat gaat de tijd toch snel – dus toen we hier nieuwe systemen wilden gaan gebruiken, heb ik ECS International ingeschakeld om ons daarbij te ondersteunen. Met hen hebben we de overstap gemaakt van de dure VANS naar het op AS2-protocol gebaseerde VLTrader en de integratie daarvan met ons ERP-systeem. Dat leverde voor ons een enorme kostenbesparing op, en de zekerheid van goed beveiligde Managed Transfer System voor ons dataverkeer.”

Snel schakelen

De hoofdmoot van de klanten van Royal Talens verstuurt klantenorders en ontvangen paklijsten en facturen via VLTrader. Omdat de grote klanten een eigen set van regels hebben voor het versturen van data, hebben Kerkhof en zijn team veel gewerkt aan verschillende EDI-projecten om de datastroom goed in te regelen. Dat houdt ook in dat ze afhankelijk zijn van de wensen van de klant en het tijdspad waarin ze dat willen. “Onze klanten bepalen het tempo waarin wij aan een EDI-project werken. Dan moet je soms heel snel kunnen schakelen. Met ECS International hebben wij echt een partner die snel mee schakelt,” gaat Kerkhof verder. “Onze IT-afdeling is relatief klein. Dan is het goed dat je een partner hebt die ad hoc beschikbaar is. Bij eventuele storingen door bijvoorbeeld een nieuwe configuratie in ons EDI-systeem, zijn ze ook direct beschikbaar om te helpen.”

Als eerste

Ook als het gaat om nieuwe ontwikkelingen en oplossingen, is Kerkhof heel duidelijk: “Als ik een probleem heb, is ECS de eerste die ik bel. Zo zijn we in Amerika aan het kijken of we een koppeling kunnen maken tussen ons ERP-systeem en de systemen van Amazon waarbij we met API’s aan informatie uitwisseling doen. Ben en zijn team denken met ons mee over de mogelijke implicaties en oplossingen voor dit project.” De initiatieven gaan twee kanten op. “Aan de andere kant belt ECS International mij ook, als ze een idee hebben om onze EDI- en ERP-systemen nog meer te optimaliseren,” licht Kerkhof toe. “Helaas heb ik niet altijd de tijd om er echt goed naar te kijken, als ik eerlijk ben, anders hadden wij waarschijnlijk nog meer oplossingen van ECS geïmplementeerd.”

Samenwerken met een IT-partner die zich snel kan aanpassen aan de omstandigheden, is een van de redenen dat Kerkhof graag werkt met ECS International. “Wij hebben bij Royal Talens een down-to-earth, hands-on mentaliteit en dat heeft het team van ECS ook. Daarom passen we zo goed bij elkaar. Als je graag op die manier werkt, dan weet ik zeker dat je in het team van Ben goed bij je past. Ze staan bij mij echt boven aan de lijst!”

Neem contact op