Reference case

Portbase

"De manier waarop ECS International werkt is een goede match met Portbase: een proactieve aanpak met open en informele communicatie.”

Logistieke connectiviteit verbeteren door Managed File Transfer

Portbase is een non-profit organisatie behorend tot en tot dienst van de havengemeenschap van een van s’werelds grootste havens, namelijk Rotterdam. Het doel is om de logistieke ketens van de Nederlandse havens zo aantrekkelijk mogelijk te maken door het aanbieden van een 1-stop-winkel voor logistieke informatie-uitwisseling en daarbij de internationale positie van de Nederlandse havens en logistieke sector te versterken.

Het havengemeenschap system

Het Port Community System (PCS) biedt organisaties een veelvoud aan intelligente diensten voor simpel en efficiënte uitwisseling van informatie, zowel tussen organisaties als tussen de publieke en privé sector. Dit stelt alle deelnemers in staat om hun logistieke processen te optimaliseren en daarmee hun eigen concurrentiepositie te verbeteren samen met dat van de haven.

Daniël van der Mast is IT Team and Project Lead bij Portbase. “PCS is de digitale connectie tot slimme Nederlandse havens. Op dit moment heeft PCS bijna volledige dekking in Nederland en is het beschikbaar voor alle haven sectoren: containers, generieke lading, droge bulk en vloeibare bulk. Via PCS kan iedereen in de logistieke keten informatie snel en efficiënt uitwisselen.

Dankzij het havengemeenschap systeem zijn de dagen waar organisaties bilaterale connecties moesten ontwikkelen en onderhouden voorbij. Alle informatie uitwisselingen in de havens verlopen nu efficiënt door een enkele hub.

Het PCS platform gebruikt Cleo VLTrader voor externe berichtenuitwisseling en wordt ondersteund door onze jarenlange partner ECS International. VLTrader stelt ons in staat nieuwe Trading Partners gemakkelijk aan te sluiten op het systeem met ondersteuning voor een grote variatie aan protocollen. Door de ingebouwde mogelijkheden van VLTrader hoeven wij dit niet in onze software in te bouwen en hoeven onze cliënten zich ook niet aan ons aan te passen.”

Missie Kritiek systeem

Daniël van der Mast: “In 2004 verwerkten we ongeveer een miljoen berichten. In 2016 verwachten we de 60 miljoen berichten aan te tikken wat neerkomt op een gemiddelde van 175.000 berichten per dag. Dat de software kritiek is voor de missie is overduidelijk en wij streven naar minimaal 99,8% beschikbaarheid. Vlotte en adequate ondersteuning is van het hoogste belang voor ons waarbij Portbase vertrouwd op ECS International.”

Van bericht hub tot slimme haven

Oorspronkelijk gebruikte Portbase het platform om te connecteren met bedrijven met bijhorende bedrijfsinformatie. Hoge prestaties, rapportages, veiligheid en stabiliteit waren de hoofd doelen. Gecentraliseerd management en geavanceerd overzicht van hoogvolume data waren de sleutel om goederen van handelspartners zo snel mogelijk in- en uit de havens te transporteren.

Met een landelijke dekking van het platform is Portbase nu bezig met de ontwikkeling van nieuwe waarde toevoegende services op het platform. Real time data en track & trace zijn een paar van de mogelijkheden die nodig zijn voor het slimme haven initiatief waar Portbase de logistieke connectiviteit verder wilt verbeteren door middel van IT. Portbase adviseert haar klanten ook om te verhuizen van onbeveiligde e-mail en FTP naar volledig beveiligde communicatie.

Ervaringen met ECS

Daniël van der Mast: “Onze ervaringen met ECS International zijn erg goed. Als we een vraag of probleem hebben reageren ze snel en adequaat. Wij vinden de support van ECS International behorende tot de beste in de markt. Wij zijn ook erg tevreden met Cleo VLTrader, een erg stabiel product met hoge prestaties. Het is de combinatie van ECS en Cleo dat voor ons erg goed werkt.

Eerder dit jaar hadden we een paar problemen en ECS heeft ze niet alleen opgelost maar heeft ook proactief met Cleo gewerkt om onze systemen te verbeteren. ECS International is onze partner voor Cleo licenties en het eerste punt van contact voor support. Indien nodig werken de ontwikkelaars van ECS samen met Cleo om het actuele probleem op te lossen. Voor ons zijn ECS International en Cleo het perfecte team.

ECS International is een flexibele partner met uitgebreide kennis die zij graag delen met hun klanten. De manier waarop ECS International werkt is een goede match met Portbase: een proactieve aanpak met open en informele communicatie.”

Neem contact op