Blog

Wij maken de PIM connector compleet!

Een van de grootste uitdagingen voor Retailers in 2023 is om de beste Omnichannel Experience te bieden. Denk aan uw webshop, in uw fysieke winkel maar ook op verschillende Social Media en E-commerce platformen. Een PIM-systeem biedt één centrale plek voor de belangrijkste productinformatie maar hoe implementeert u het beste deze oplossing?

Een van de grootste uitdagingen voor Retailers in 2023 is om de beste Omnichannel Experience te bieden. Alleen een fysieke winkel met goed personeel of alleen een webshop hebben is niet genoeg om succesvol te blijven.

Om deze omnichannel ervaring aan te bieden heeft u een oplossing nodig die ervoor zorgt dat uw producten/diensten op verschillende plaatsen worden aangeboden met dezelfde prijzen en omschrijvingen. Denk aan uw webshop, in uw fysieke winkel maar ook op verschillende Social Media en E-commerce platformen.


PIM Systeem

We hebben hier eerder over gesproken, maar de eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat alles up-to-date is op alle toegewezen platforms, is door een Product Information Management-systeem (PIM) te implementeren. Een PIM-systeem biedt één centrale plek voor de belangrijkste productinformatie. Dit betekent dat u de informatie in de PIM verzamelt, verrijkt en uitwisselt. De volgende stap is om deze juiste informatie te distribueren naar verschillende verkoopkanalen zoals een BigCommerce webshop.


Waarom is PIM zo belangrijk om te implementeren?

Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom een​​PIM-connector belangrijk is voor webshops en e-commerceplatforms:

  1. Efficiënt beheer van productgegevens: PIM-connectoren maken het eenvoudig om productgegevens in realtime te beheren en bij te werken, zodat u actuele productinformatie aan klanten kunt aanbieden.
  2. Verbeterd beheer van productcatalogus: Met PIM-connectoren kunt u productcatalogi effectief beheren, wat resulteert in een meer georganiseerde en gestructureerde productcatalogus waarin klanten gemakkelijker kunnen navigeren.
  3. Minder fouten: PIM-connectoren helpen fouten en inconsistenties in productgegevens te minimaliseren door automatische gegevenssynchronisatie tussen het PIM-systeem en uw toegewezen platforms mogelijk te maken.
  4. Snellere time-to-market: Met een PIM-connector kunt u snel nieuwe producten en promoties lanceren, de time-to-market verkorten en verkoopkansen vergroten.
  5. Verbeterde klantervaring: Door nauwkeurige en actuele productinformatie te verstrekken, kunnen e-commerceplatforms/webshops met PIM-connectoren een verbeterde klantervaring bieden, wat resulteert in verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit.


PIM compleet maken

Maar hoe zit het met de kleinere klanten en platforms die niet zijn aangesloten op het PIM-systeem en bijvoorbeeld alleen XML-bestanden kunnen gebruiken? Of uw productgegevens synchroon laten lopen met uw eigen TMS/WMS/ERP-systemen? Het zou u nog meer tijd en moeite besparen als er zo'n connector bestond...


ECS PIM Connector

ECS International heeft een PIM-connector ontwikkeld waarmee u automatisch de juiste gegevens uit uw PIM-systeem (bijv. Katana) kunt halen. Onze PIM connector zet deze informatie om in het juiste en gewenste formaat en voegt deze vervolgens automatisch toe aan een eindsysteem en/of E-Commerce platform. De verbinding wordt tot stand gebracht via API's en zorgt ervoor dat uw PIM-systeem alle verrijkte productinformatie kan verbinden en synchroniseren zonder enige handmatige tussenkomst en het risico van het verspreiden van onjuiste informatie.


Wilt u meer weten over de ECS PIM connector en hoe wij uw data en systemen veilig met elkaar kunnen laten communiceren, neem contact op met ECS via ons contactformulier of via +31 229 57 4331.