Blog

Ondanks de voordelen blijft digitalisering een uitdaging

De logistieke sector staat er om bekend dat het nooit slaapt. Maar constante communicatie, uitgebreide protocollen en alsmaar veranderende wet- en regelgeving leggen grote druk op de logistieke ondernemingen van deze wereld. Digitalisering is daarom een vereiste.

De logistieke sector staat er om bekend dat het nooit slaapt. Op alle continenten en in elke tijdzone is de logistiek in vrijwel elk aspect van ons leven en van het ondernemen verweven. Maar constante communicatie, uitgebreide protocollen en alsmaar veranderende wet- en regelgeving leggen grote druk op de logistieke ondernemingen van deze wereld. Alleen daarom al zou digitalisering voor elk bedrijf in de branche een doel moeten zijn.


De voordelen van digitalisering zijn duidelijk

Digitalisering, waarmee u onder meer uw bedrijfsecosystemen integreert en automatiseert, betekent dat u minder tijd kwijt bent met controles en administratief werk. De integratie van vervoerders en ontvangers biedt uw klanten de mogelijkheid om in realtime de status van hun zendingen te volgen. Dat leidt weer tot betere relaties en een groter vertrouwen bij uw klanten. De voordelen van digitaliseringen rijken van het automatiseren van simpele invoertaken tot aan de integraties van douane-applicaties die ervoor zorgen dat aan de in- en export wetten worden voldaan. Welke voordelen automatisering voor u brengt, hangt af van het voordeel dat u wilt behalen.


Het doen blijft een uitdaging

Als u wist dat er een manier was om al uw problemen op te lossen, zou u dan de boot afhouden? Ironisch genoeg zijn voor de meeste logistiek bedrijven het vele werk en de taken die nodig zijn om de onderneming te laten draaien, juist obstakels om tijd te investeren in digitalisering. Terwijl als u er die tijd insteekt, het u aan de eind van de rit meer tijd oplevert. Een ander obstakel voor digitalisering is de complexiteit van implementaties van de IT en de koppeling met bestaande systemen. En dat is logisch, want er zijn maar weinig ondernemingen die een uitgebreid IT-team hebben om zo’n transitie in goede banen te leiden, en eerlijk gezegd weten ze vaak ook niet goed waar ze moeten beginnen. Door met een partner te werken, hoeft u uw kostbare tijd niet op te geven maar kunt u gewoon blijven doen wat u het best doet, terwijl uw bedrijf wordt gemoderniseerd.


De uitdagingen rond digitalisering oplossen

Als u nu wordt tegengehouden uw bedrijf digitaal te transformeren door gebrek aan tijd of kennis kunnen wij u helpen! Dankzij onze jarenlange ervaring van het werken met logistieke ondernemingen, wordt door onze expertise de digitale transformatie een soepele overgang. We hebben de tijd, mogelijkheden en de toewijding om uw uitdagingen rond digitalisering voor eens en voor altijd op te lossen. Neem contact met ons op om te zien hoe wij u kunnen helpen.