Blog

Laat Punch-out u niet knock-out slaan!

Nu webshops steeds meer gemeengoed worden is het verkrijgen van een concurrentievoordeel extra belangrijk. Een van de ontwikkelingen die u hierbij gaat helpen is de Punch-out technologie, maar hoe werkt dit en hoe implementeert u deze technologie in uw eco-systeem?

We horen het steeds vaker in de wereld van E-Commerce, de Punch-Out! Maar wat is het precies en hoe werkt het?

Steeds meer fabrikanten, bedrijven, winkels beginnen een webshop om het leven van hunzelf en die van hun kopers makkelijker te maken. Nu bestaan webshops natuurlijk al jaren dus hoe kan u uzelf onderscheiden van de concurrentie? Een belangrijke ontwikkeling is de Punch-Out.


Wat is punch-out en welke voordelen biedt het mij?

De punch-out techniek bij webshops verwijst naar een proces waarbij de gebruikers van een inkoopsysteem, zoals een purchase order system (PO-system), vanuit hun eigen systeem kunnen "uitpunchen" naar de webshop van een leverancier om producten of diensten te kopen.

Het ondersteunen van punch-out is belangrijk omdat het verschillende voordelen biedt:

  1. Efficiëntie: Met punch-out hoeven gebruikers niet handmatig productinformatie in te voeren in hun inkoopsysteem. Ze kunnen eenvoudigweg naar de leverancierswebshop gaan en de gewenste producten selecteren. Dit bespaart tijd en vermindert fouten die kunnen optreden bij het handmatig invoeren van gegevens.
  2. Naleving van inkoopregels: Door punch-out te ondersteunen, kunnen bedrijven de inkoopregels en -procedures die zijn vastgelegd in hun inkoopsysteem handhaven. Gebruikers worden begeleid naar goedgekeurde leveranciers en producten, waardoor de naleving van het inkoopbeleid wordt verbeterd.
  3. Real-time prijs- en voorraadinformatie: Met punch-out hebben gebruikers toegang tot de meest recente prijs- en voorraadgegevens van een leverancier. Dit zorgt ervoor dat ze altijd up-to-date informatie hebben bij het plaatsen van hun bestellingen.
  4. Betere klantervaring: Het ondersteunen van punch-out biedt gebruikers een naadloze ervaring tussen hun inkoopsysteem en de leverancierswebshop. Ze kunnen gemakkelijk navigeren, producten zoeken en bestellingen plaatsen, waardoor hun algehele ervaring wordt verbeterd.


Kortom, het ondersteunen van de punch-out techniek bij webshops is belangrijk omdat het zorgt voor efficiëntie, naleving van inkoopregels, real-time informatie en een betere klantervaring. Het stelt bedrijven in staat om het inkoopproces te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen.


Direct implementeren?

Nu denkt u wellicht dat u direct aan de slag moet met Punch-Out en wij juichen dit alleen maar toe aangezien het voor u en uw (zakelijke) klanten veel voordelen oplevert. Om dit direct te implementeren is het belangrijk om te weten welke taal uw ERP systeem spreekt en ook die van uw Trading Partner(s). Er zijn verschillende standaarden beschikbaar o.a. cXML, OCI, OAGIS en wellicht ondersteunt uw huidige ERP systeem niet de juiste standaard om Punch-out mogelijk te maken, wat dan?


De Punch-out vertaler

De beste manier om deze uitdaging op te lossen is het toepassen van de juiste Data Integratie en Data Transformatie strategie. Onze X4Connect oplossing biedt u deze mogelijkheid om veilig en geautomatiseerd de informatie vanuit uw systemen, de webshop, de gekozen punch-out connector naadloos met elkaar te verbinden en te laten communiceren in dezelfde taal. Wij noemen dit de “PunchOut Translator” service en biedt u de mogelijkheid om toch punch-out aan te bieden aan uw klanten zonder dat u hoeft te investeren in een compleet nieuw ERP pakket.


Conclusie

Data-integratie en Data-transformatie stelt u in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen, nauwkeurig te plannen en punch-out te implementeren. Hierdoor kunt u een concurrentievoordeel behalen en uw omzet maximaliseren.

ECS International kan hierbij assisteren door de juiste vragen te stellen en aan de hand daarvan de correcte Data Integratie en transformatie strategie en oplossing te implementeren. Neem vandaag nog de controle over deze uitdagingen en neem contact met ons op via ons contactformulier of op +31229-574331.

Verder bieden wij tegenwoordig onze X4Connect Pilot aan tegen een zeer aantrekkelijk tarief zodat u niet direct een grote investering hoeft te doen zonder bewijs dat het werkt. Kijk hiervoor op onze special X4Connect pagina.