Blog

Laat kosten dalen en klanttevredenheid stijgen door Digitale Transformatie

Er zijn velen redenen om een digitale transformatie te ondergaan. Waar het meest over gesproken wordt, is hoeveel het bijdraagt aan het vergroten van de klantervaring, met name als het gaat om hun aankoopproces zo snel mogelijk te laten verlopen én te bezorgen. Denkt u dat een digitale transformatie u helpt uw kosten te verlagen, en tegelijkertijd uw klanttevredenheid verhoogt?

Er zijn velen redenen om een digitale transformatie te ondergaan. Waar het meest over gesproken wordt, is hoeveel het bijdraagt aan het vergroten van de klantervaring, met name als het gaat om hun aankoopproces zo snel mogelijk te laten verlopen én te bezorgen. Een ander winstpunt is de enorme kostenbesparing die een digitale transformatie uiteindelijk voortbrengt.


Uit recent onderzoek blijkt dat CFO’s voornamelijk geïnteresseerd zijn in het kostenbesparings-aspect van een digitale transformatie. Wat niet vergeten mag worden, is dat het er ook voor zorgt dat uw partners en klanten enorme verbeteringen zullen zien in de digitale samenwerking met uw bedrijf.


Hoe komt een kostenbesparing voort uit digitale transformatie?

Door veel van het traditionele werk van papier verplaatsen en handmatige data invoer te automatiseren, en u zo kosten op uitgebreide IT-teams kunt besparen. Deze IT-teams zijn namelijk niet langer nodig om uw gedateerde digitale strategie in de lucht te houden. Een digitale transformatie zorgt voor verandering op veel terreinen, dus ook op strategisch niveau en de manier van werken.


Dat betekent dat teams veranderen, net als het soort persoon dat nodig is om uw bedrijf operationeel te houden. Doordat veel onderdelen in het bedrijf gedigitaliseerd en geautomatiseerd worden, zullen functieomschrijvingen veranderen, net als de focuspunten voor werknemers. In hetzelfde onderzoek van Onguard geven CFO’s dan ook aan dat ze verwachten dat met een digitale transformatie banen verloren zullen gaan, maar dat dat onderdeel is van de besparing.


Verhoog tevredenheid

Voorstanders zeggen dat werknemers zullen inzien dat een digitale transformatie van het bedrijf vooral meer plezier in hun werk gaat opleveren. De saaie en herhaaldelijke taken die ze nu vaak doen, worden overgenomen door een geautomatiseerde digitale oplossing. Daardoor krijgen ze meer tijd en ruimte om creatieve taken te doen. Klanten – of dat nu handelsorganisaties zijn of consumenten – verwachten ook dat uw bedrijf steeds een hoger niveau van digitale aanwezigheid en efficiëntie laat zien. Degenen die dat kunnen leveren, zijn de bedrijven waarvan wij zien dat ze enorme stappen zetten en leider worden in hun respectievelijke branches. Dit alles leidt ertoe dat CFO’s meer en meer de kracht van een digitale transformatie op het veranderende bedrijfslandschap inzien.


Of het nu om kostenverlaging gaat of verhoging van de klanttevredenheid; de impact van een digitale transformatie is groot. En hoewel kostenverlaging de grootste drijfveer is, zal een investering in digitale transformatie uiteindelijk ook doorsijpelen naar uw klanten en handelspartners, doordat zij een verbeterde ervaring met uw digitaal getransformeerde organisatie krijgen.


Denkt u dat een digitale transformatie u helpt uw kosten te verlagen, en tegelijkertijd uw klanttevredenheid verhoogt? Neem dan vandaag nog contact met ons op om uit te vinden hoe u dat voor elkaar krijgt.