Blog

Is uw systeem sterk genoeg om de toekomst van E-commerce aan te kunnen?

De bedrijven die nu succesvol opereren in het nieuwe E-commerce landschap, waren een van de eerste die nieuwe technologie en systeem integratie omarmden. Is uw systeem sterk, flexibel en verbonden genoeg om deze E-commerce bedrijven te vergezellen en ook te profiteren in de markt van vandaag? 

De bedrijven die nu succesvol opereren in het nieuwe E-commerce landschap, waren een van de eerste die nieuwe technologie en systeem integratie omarmden. Niet alleen om te overleven, maar juist om succes te boeken. Is uw systeem sterk, flexibel en verbonden genoeg om deze E-commerce bedrijven te vergezellen en ook te profiteren in de markt van vandaag? Maakt u gebruik van de beschikbare data om winst, verlies, risico’s en mogelijkheden te voorspellen en te voorkomen?

Dankzij de ontwikkelingen in software, integratie mogelijkheden en data analyse zijn er talloze manieren om als bedrijf te groeien in de nieuwe E-commerce markt. Dit zijn een paar voorbeelden:


Data Integratie

De meeste ondernemingen hebben al in de gaten dat de integratie van ‘Point of Sale’ en backend systemen essentieel zijn voor een gezond bedrijf in de E-commerce, laat staan voor een bedrijf dat wil groeien. Kleinere systemen kunnen weliswaar voordeel hebben van een point-to-point-integratie, maar om uw systemen klaar te maken voor de toekomst, is een op maat gemaakt integratieplan noodzakelijk. Met platforms als Amazon Marketplace en IT-experts in het veld kunt u uw systemen automatisch met elkaar laten communiceren, zonder dat u zich nog druk hoeft te maken of de data wel verzonden wordt. Automatisering zorgt moeiteloos voor het verplaatsen van de data van de backend naar de marktplaats.


Internet of Things

De klant van vandaag ziet iets en verwacht dat hij het nu online of mobiel kan bestellen, zodat het morgen in huis is. Heeft uw onderneming een mobiele website? En is die zo bereikbaar mogelijk voor uw potentiële klanten die via sociale media of via-via over uw product hebben gehoord? Hoe snel kan het distributiecentrum de order ontvangen, verpakken en versturen? Niet alleen de marktplaats moet verbonden zijn, ook de leveringsservice. Het Internet of Things zorgt voor meer data punten die het leveringsproces ondersteunen en uiteindelijk de klantbeleving verbeteren.


Big Data Optimalisatie

Nu u dankzij uw goed geïntegreerde ecosysteem en het Internet of Things al die data in handen heeft, is de vraag: Wat doe je ermee? De optimalisatie van data wordt alsmaar belangrijker en begint in de analyse ervan zelfs al acties voor te stellen. Van beschrijvend tot voorspellend en voorstellend data gebruik, brengt veel mogelijkheden met zich mee. En het gebruik van deze data binnen de juiste kanalen betekent minder risico en meer succes voor E-commerce ondernemingen, omdat je een goede inschatting van zaken kunt maken.


De Capaciteit om verkeer te verwerken

Als een campagne of product ‘viral’ gaat en uw website wordt overspoeld door mogelijke klanten, dan is het crashen van de website – waardoor uw team uren of soms dagen in de crisis modus staat – een groot verlies. Bioscoopketen Pathé Nederland maakte dit mee met de première van de nieuwste Avengers-film. Hun systeem kon het zware internetverkeer simpelweg niet aan. Dit was uiteraard niet alleen een groot verlies voor de bioscoopketen en de filmproducenten, maar zorgde ook voor veel frustratie bij filmbezoekers. Ervoor zorgen dat uw systemen een mogelijke vloedgolf aan bezoekers (en klanten) aankan, is dus altijd een goed idee.


Deze vier aspecten van uw E-commerce organisatie aanstippen, is een gegarandeerde manier om te zien of u klaar bent voor de toekomst in Retail. De meeste van de veranderingen lopen nu al, en dus is dit het moment om de controle over uw systemen en uw data te nemen en het te gebruiken om uw bedrijfsprocessen te verbeteren. Van marketing tot aan voorraad en van klantinformatie tot aan sales; er zijn veel manieren om data integratie, het Internet of Things, Big Data optimalisatie en voldoende online capaciteit voor u te laten werken en zo succesvol te worden.


Wilt u er zeker van zijn dat uw systemen sterk genoeg zijn om succesvol te zijn in de toekomst van de E-commerce? Neem dan contact op met een van onze specialisten en ontdek hoe we u kunnen helpen.