Blog

Is EDI is het juiste pad voor de groothandel?

Veel van uw klanten zijn u al voor als het gaat om het gebruik van EDI. Uw klanten willen een efficiëntere handelsrelatie met u hebben en wanneer u EDI gebruikt, kunt u veel processen automatiseren. Dus hoe ga je verder vanaf hier?

Veel van uw klanten zijn u al voor als het gaat om het gebruik van EDI. Ze willen met u blijven handelen, maar u moet het tempo opvoeren en EDI binnen uw bedrijf gaan gebruiken. Anders hadden ze EDI in de eerste plaats niet aanbevolen.

Uw klanten willen een efficiëntere handelsrelatie met u hebben en wanneer u EDI gebruikt, kunt u veel processen automatiseren. Deze processen omvatten het accepteren van een inkooporder, het verzenden van orderreacties en facturen. Door deze processen te automatiseren bespaart u veel tijd van u en uw medewerkers, zodat u zich echt kunt concentreren op de belangrijkere activiteiten. Hoe kunt u uw bedrijf laten groeien, sterkere relaties opbouwen met uw huidige klanten en nieuwe prospects aantrekken? Dat is de weg vooruit in de groothandel.

Niet elke handelspartner zal echter hetzelfde EDI-systeem gebruiken - er zijn er genoeg. U hebt een oplossing nodig die de gegevens van al deze berichten kan verwerken en vertalen en die rechtstreeks verbinding kan maken met uw eigen backend.


Hoe kunt u uw orders managen via EDI?

Hier zijn 3 manieren waarop u uw bestellingen kunt beheren met behulp van een EDI-systeem:

I. Integreer EDI met uw orderbeheersysteem

Het kopen en gebruiken van EDI-software is een kostenefficiënte manier om het beheer van uw bestellingen te verbeteren. In de groothandel, als u al een bestaande enterprise resource planning (ERP)-software pakket hebt, kunt u deze eenvoudig integreren met een goede EDI-oplossing.

Hierdoor kunt u verbinding maken met uw handelspartners en elektronische zakelijke documenten uitwisselen, waaronder, maar niet beperkt tot: inkooporders, facturen en verzendberichten. En zodra u EDI met succes in uw orderbeheersysteem hebt geïntegreerd, elimineert dit processen die handmatige arbeid vereisen, waardoor u een naadloos en foutloos proces krijgt.


II. EDI-services aanschaffen bij een provider

U kunt ook een EDI-serviceprovider vinden die webtoegang biedt voor weergave, zodat u rapporten vanaf uw apparaat kunt bekijken.

Een van onze oplossingen is X4Connect, dat we 'as a service' aanbieden. Dat betekent elektronische B2B messaging en connectiviteit vanuit de cloud. Schaalbaar en flexibel, zonder grote investering vooraf en zonder zorgen over implementatie, beheer, monitoring en onderhoud. Wij nemen dat werk uit handen.

X4Connect kan de meeste gegevensformaten aan (inclusief EDIFACT, XML, iDOC, UBL en meer) en vertaalt deze gegevens zodat zakenpartners hun taal kunnen gebruiken bij het handelen zonder problemen daarbij. Hun EDI werkt ongeacht de omvang en aard van het bedrijf van hun klanten en is flexibel voor alle behoeften.


III. Creëer uw eigen oplossing

Het creëren van uw oplossing is waarschijnlijk de meest uitdagende en kostbare van de drie opties. U moet niet alleen investeren in de EDI-software zelf, maar u moet ook het volgende doen:

  1. Installeer uw eigen communicatiesoftware
  2. Ontwikkel verschillende EDI-transmissiemethoden
  3. Een mapping- en vertaaloplossing ontwikkelen of aanschaffen, en;
  4. Huur EDI- en mapping specialisten in voor doorlopende upgrades, ondersteuning en onderhoud.

Het lijkt misschien verleidelijk om zelf een oplossing te bedenken die u meer het gevoel geeft ‘dat u in controle bent’. Het brengt echter enkele hoge kosten met zich mee, waarvan de grootste zijn dat u veel tijd en geld moet investeren in de juiste mensen, ervoor moet zorgen dat u compatibel bent met de meest voorkomende EDI-standaarden en veel tijd en moeite moet steken in het draaiende houden van uw oplossing.


Vanuit prijsoogpunt is het kostenefficiënter om een ​​leverancier van oplossingen in te huren dan om uw eigen oplossing te kopen of te creëren en deze zelf te beheren.

Wilt u meer weten over hoe u met de implementatie van de juiste EDI-oplossing uw kosten kunt verlagen en uw klanttevredenheid kunt verhogen? Neem dan vandaag nog contact met ons op om erachter te komen hoe.