Blog

Hoe werkt EDI in de Transport en Logistiek?

Wanneer u EDI-software in uw logistieke strategie opneemt, kunt u allerlei ongelooflijke dingen bereiken. Wat dacht u van meer inzicht in uw supply chain of uw operationele efficiëntie drastisch verbeteren?

Bedrijven met een gestructureerde en geavanceerde logistieke strategie die EDI-logistieke software omvat, kunnen allerlei ongelooflijke dingen doen: de operationele efficiëntie verbeteren, het inzicht in hun supply chain vergroten en vooral de klantrelaties in hun hele ecosysteem versterken. Om deze ongelooflijke dingen te bereiken, moet u echter eerst de juiste EDI-oplossing hebben! In alle branches, ook in de Logistieke branche, blijft Electronic Data Interchange (EDI) de standaard voor het uitwisselen van elektronische berichten tussen bedrijven.


Hoe werkt EDI in de logistieke sector?

Logistieke organisaties vertrouwen op EDI-gegevens om dingen eenvoudig voor elkaar te krijgen. Of het nu gaat om het in dienst nemen van een nieuwe handelspartner, het communiceren met een klant of het ontvangen van een EDI-ladingtender, het komt erop neer dat logistieke bedrijven al tientallen jaren behoefte hebben aan een efficiënte EDI-logistieke softwarestrategie en dat dit ook de komende jaren zal blijven. Maar nu multi-enterprise supply chain steeds belangrijker wordt, hoe kunt u EDI Transport Data dan blijven verbinden en integreren? De juiste (moderne) EDI-oplossing breidt uw datastromen uit om te integreren met uw kernapplicaties en helpt u ook om uw online aanwezigheid uit te breiden! Naadloze eCommerce- en Marketplace-integratie staat niet langer op de verlanglijst, maar is nu ook haalbaar.

Snel opschalen is wat elk logistiek bedrijf over de hele wereld wil kunnen. Gemoderniseerde EDI-systemen geven organisaties de controle die ze nodig hebben om zaken te doen met klanten en handelspartners. Die cruciale gegevensuitwisseling tussen bedrijven moet gestandaardiseerd, geautomatiseerd, voldoende geïntegreerd en vereenvoudigd worden. Zonder die vier hoofdingrediënten krijgen logistieke bedrijven het moeilijk.


Levensader van de logistieke sector

EDI wordt al heel lang gebruikt in de Logistieke Industrie en is daarom onmisbaar voor uw organisatie. Het is de levensader van de logistieke sector vanwege het feit dat alle kritieke gegevens snel en beveiligd worden verplaatst via de communicatiestandaard die EDI is, zowel standaard als minder gestandaardiseerde EDI berichten. Net als elke andere bedrijfstak, zo niet meer, moeten logistieke bedrijven kunnen schalen – en snel. Bedrijven moeten omgaan met het verzenden en ontvangen van elektronische documenten, zoals X12, EDIFACT, Tradacoms, ODETTE, EANCOM, HIPAA, VDA en nog veel meer. In de hele logistieke sector betekent EDI-compatibel worden niet alleen in staat zijn om al deze communicatiestandaarden te accommoderen en te benutten, maar dit ook efficiënt en snel te doen.

Het primaire doel van EDI is om de workflow van een logistiek bedrijf soepel en gemakkelijker te maken door de standaardisatie, automatisering, integratie en vereenvoudiging van die kritieke gegevensuitwisselingen. Om dat doel mogelijk te maken is de juiste oplossing nodig, en de juiste oplossing begint bij het moderniseren van uw EDI!


Moderne EDI-logistieke software helpt compliance

De logistieke sector werkt op communicatie. Dagelijks wordt een groot aantal standaard EDI-transacties verzonden, van Container/Trailer-rapporten tot Aankomstformulieren en Douaneaangiften voor landen over de hele wereld. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun transacties in overeenstemming zijn met de belangrijke informatie die ze verzenden. Wanneer multi-level ondernemingen honderden tot duizenden elektronische datatransacties verwerken met verouderde technologie, neemt de kans op het maken van fouten enorm toe. Deze fouten kosten geld en Logistieke bedrijven die niet EDI-compatibel zijn, zullen snel beseffen hoe snel boetes kunnen oplopen. Als u nog een stap verder gaat, kost niet-naleving uw bedrijf niet alleen geld, maar heeft het ook gevolgen voor het vertrouwen dat bedrijven hebben opgebouwd met handelspartners, waardoor die relaties in gevaar komen en de concurrentiedrempel wordt verlaagd.

Dankzij een gemoderniseerde EDI-interface hoeven bedrijven zich geen zorgen meer te maken over het missen van hun SLA's, kunnen ze de kans op onnauwkeurige EDI elimineren en zorgen ze voor een vloeiend gegevensproces gedurende de hele levenscyclus van gegevens. Moderne EDI-tools kunnen snel fouten identificeren en verhelpen, overtredingen van EDI-compliance opsporen en eventuele problemen snel oplossen. Logistieke bedrijven kunnen een einde maken aan vervallen, late en onnauwkeurige bestellingen en end-to-end datatransformatie, orkestratie en integratie stroomlijnen met veilige EDI.


Dus waarom is moderne EDI-logistieke software van cruciaal belang voor uw zakelijk succes?

De juiste moderne EDI-oplossing elimineert de frustratie die ontstaat bij het in dienst nemen van nieuwe handelspartners. Het versnelt de EDI-toewijzingsprocessen, verwijdert aangepaste code en eenmalige custom integraties. Door het complete EDI-logistieke softwareproces te automatiseren en te transformeren van EDI-documenttypen naar ERP/TMS/WMS en andere backend-systemen, levert deze oplossing meer actuele informatie en meer duidelijkheid voor snelle besluitvorming.

Het juiste integratieplatform kan uw gegevens naadloos orkestreren om ervoor te zorgen dat u volledig inzicht heeft en eenvoudig naleving kunt handhaven.

Een van de oplossingen die ECS u kan bieden is Cleo Integration Cloud. CIC overbrugt de kloof van een traditioneel EDI-model naar een model met volledige connectiviteit, zichtbaarheid en ondersteuning.

Zo zou een moderne logistieke datastroom eruit kunnen zien met het Cleo Integration Cloud Platform om de hele cyclus te orkestreren:rhaha

Cleo Integration Cloud verhoogt de EDI-zichtbaarheid van een logistiek bedrijf over bedrijfsprocessen en stroomlijnt de B2B-communicatie. Cleo Integration Cloud helpt bij het automatiseren van EDI-processen om EDI- en niet-EDI-transacties via het ecosysteem te verbinden, transformeren en routeren zonder aangepaste code te gebruiken.


Conclusie

Klinkt het upgraden van uw EDI Logistics Software als de volgende stap om uw zakelijk succes te verzekeren? Als u te maken krijgt met boetes voor niet-naleving, gemiste bestellingen of verkeerd behandelde informatie, is er een oplossing. Met een gemoderniseerd EDI-platform en een slimme integratie kunnen logistieke bedrijven de zaken in beweging houden zoals ze zouden moeten zijn. Met begeleiding van een expert bij ECS kunnen we u helpen uw naleving en uw succes te verzekeren als het gaat om elektronische transacties. Neem vandaag nog contact met ons op om erachter te komen hoe.