Blog

Fabrikanten versterk uw supply chain met EDI!

Kijkend naar alle technologie combinaties in de wereld, zult u moeite hebben om een ​​betere combinatie te vinden dan EDI en de supply chain. EDI in de supply chain standaardiseert leverancierstransacties, waardoor het risico op menselijke fouten, miscommunicatie, onjuiste verzendingen en andere fouten wordt verkleind.

Kijkend naar alle technologie combinaties in de wereld, zult u moeite hebben om een ​​betere combinatie te vinden dan EDI en de supply chain. In feite is de EDI-supply chain-combinatie de drijvende kracht achter de wereldwijde handel van vandaag.


Wat is EDI in de supply chain?

EDI in de supply chain standaardiseert leverancierstransacties, waardoor het risico op menselijke fouten, miscommunicatie, onjuiste verzendingen en andere fouten wordt verkleind. Dit is vooral handig voor grote detailhandelaren, fabrikanten en logistieke organisaties die te maken hebben met een breed scala aan leveranciers in hun supply chain. 

EDI is de zakelijke taal die elke handelspartner in supply chains verenigt en zakelijke documenten veilig uitwisselt.


Hoe gebruiken fabrikanten EDI in hun supply chain?

Elke fabrikant met een supply chain gerichte bedrijfsvoering zal in aanraking komen met EDI, en het zijn die bedrijven die profiteren van moderne EDI-software die zullen gedijen in een landschap dat is getransformeerd door digitale en e-commercekanalen. In de maakindustrie kan EDI worden gebruikt om verschillende processen te automatiseren en te stroomlijnen, zoals inkoop, voorraadbeheer, verzending en facturering. Dit kan leiden tot verbeterde communicatie, minder fouten en meer efficiëntie in de hele supply chain.

Het is geen geheim dat EDI-providers en de supply chain een natuurlijke match zijn. In staat zijn om inzicht te hebben in uw hele ecosysteem is van fundamenteel belang voor succes en daarom is af stappen van logge en ouderwetse systemen streng aanbevolen.


Voordelen van het upgraden van uw EDI voor verbeterd supply chain management (SCM)

Er zijn veel verschillende redenen waarom fabrikanten EDI gebruiken om hun supply chain te versterken. De belangrijkste redenen zijn:

  1. Kostenbesparing: Een gestroomlijnd documentatieproces helpt fabrikanten te voldoen aan EDI-servicestandaarden, wat boetes als gevolg van SLA-schendingen, vertragingen en andere prestatieverminderingen helpt voorkomen.
  2. Snelheid: Met EDI kunnen fabrikanten de verwerkingstijd aanzienlijk verkorten door middel van automatisering, waardoor bedrijfscycli worden versneld. Met name de verwerking van EDI-orders die de traditionele order-to-shipment-cyclus vervangen, kan met 50 tot 60 procent worden teruggebracht. 
  3. Nauwkeurigheid: Niemand wil fouten maken en dat is precies wat EDI fabrikanten helpt voorkomen. Wanneer werknemers gedwongen worden om handmatig gegevens in te voeren in enterprise resource planning (ERP)-software of bestelsystemen, is de kans groot dat er uiteindelijk een fout zal gebeuren. 
  4. Efficiëntie: Het is bewezen dat EDI snel en nauwkeurig is, en daarom is het zo'n populaire integratie- en automatiseringsmethode voor ondernemingen over de hele wereld. 
  5. Veiligheid: Fabrikanten kunnen zich veilig voelen als ze een EDI-model hebben. EDI-oplossingen zijn in feite ontworpen om de veiligheid te waarborgen en bieden alleen strikte toegang aan geautoriseerde gebruikers, en zijn meestal uitgerust met archiverings- en audittrail-mogelijkheden.


Hoe starten we met EDI?

Moderne EDI vormt de kern van een succesvolle digitale transformatiestrategie, een strategie die bedrijven de flexibiliteit geeft om de manier waarop ze technologie gebruiken om te communiceren met klanten, handelspartners, leveranciers en applicaties opnieuw vorm te geven. ECS kan u helpen om te leren hoe u de juiste EDI-oplossing kunt gebruiken om snel nieuwe partners aan boord te krijgen en de banden met leveranciers, logistieke partners en retailers te versterken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.