Blog

EDI zorgt voor slagvaardigheid in de groothandel

Groothandelsbedrijven dragen veel petten. Er zijn eindeloze verantwoordelijkheden, maar die verantwoordelijkheden hoeven geen uitdagingen te zijn. Met de juiste soort gemoderniseerde EDI-oplossing zullen groothandels gedijen in plaats van worstelen.

Groothandelsbedrijven dragen veel petten. Of het nu gaat om het beheren van processen voor order-to-cash, inkoop tot betaling en van aanbesteding tot factureren, of ervoor te zorgen dat ze het juiste aantal vrachtwagens binnen de bedrijfsvloot hebben. Er zijn eindeloze verantwoordelijkheden, maar die verantwoordelijkheden hoeven geen uitdagingen te zijn. Met de juiste soort gemoderniseerde EDI-oplossing zullen groothandels gedijen in plaats van worstelen.


Wat is EDI?

EDI-technologie (Electronic Data Interchange) bestaat al geruime tijd. Het is de basis waarop veel bedrijven vertrouwen om hun klanten, handelspartners en andere leden van hun digitale ecosysteem beter van dienst te zijn. Bedrijven gebruiken EDI om zakelijke documenten digitaal uit te wisselen via een gestandaardiseerd formaat. EDI verbindt rechtstreeks van het ene bedrijf naar het andere via e-commerceplatforms, ERP-systemen of andere oplossingen.

De meest voorkomende soorten digitaal verzonden documenten zijn inkooporders, facturen en geavanceerde verzendberichten. EDI wordt zo veel gebruikt omdat het betrouwbare communicatie biedt die alle bedrijven, ongeacht de branche, nodig hebben.


Toekomst van EDI in de groothandel

Groothandels hebben technologie nodig waarmee ze handelspartners en applicaties sneller kunnen integreren, de Total Cost of Ownership (TCO) kunnen verlagen en potentiële uitdagingen zo snel mogelijk kunnen oplossen. Wanneer groothandels tegenwoordig in contact komen met klanten (B2B of zelfs B2C), moeten ze facturen elektronisch kunnen verzenden en ontvangen, order- en verzendbevestigingen kunnen verstrekken en al hun producten kunnen beheren in standaardformaten die transparant zijn met de juiste informatie.

Zoals u kunt zien, is dat veel voor groothandels om te beheren, gewoon om dagelijkse zaken te doen. Dat maakt EDI zo'n handig en krachtig hulpmiddel omdat het de de-facto standaard blijft voor B2B-bedrijven. Maar slimme groothandels gaan nog een stap verder en omarmen een modern EDI-integratieplatform omdat het hen helpt om veel flexibeler en responsiever te worden dan ooit tevoren.


Voordelen van het gebruik van EDI in de groothandel

Door gebruik te maken van moderne EDI-systemen kunnen groothandels hun digitale supply chain optimaliseren door innovatieve integratie om te zetten in een echt concurrentievoordeel. Door efficiënter te zijn in het inkopen, opslaan en distribueren van voorraad, gebaseerd op integratiecontrole en bruikbaar inzicht, kunnen ze toevoegende waarde beheren en leveren aan klanten in hun hele toeleveringsketen.

Door gestandaardiseerde EDI-connectiviteit te bieden aan alle leden van hun digitale ecosysteem, kunnen groothandels hun toeleveringsketen verfijnen en distributiekanalen versterken en zo de verwachtingen van de klant verbeteren door keuze, controle en geloofwaardigheid. 


Wilt u meer weten hoe de implementatie van de juiste EDI oplossing u helpt uw kosten te verlagen, en tegelijkertijd uw klanttevredenheid verhoogt? Neem dan vandaag nog contact met ons op om uit te vinden hoe u dat voor elkaar krijgt.