Blog

De 5 grootste trends in de logistiek die de toekomst zullen bepalen

In elke branche zullen er altijd ontwrichtende krachten in het spel zijn om de manier waarop u over technologie denkt, zakendoet en naar de toekomst kijkt te hervormen. Dit geldt met name voor de logistieke sector, maar wat zijn de nieuwste trends die we de nabije toekomst zien bepalen?

In elke branche zullen er altijd ontwrichtende krachten in het spel zijn om de manier waarop u over technologie denkt, zakendoet en naar de toekomst kijkt te hervormen.

Dit geldt met name voor de logistieke sector waar nieuwe markttrends en technologieën een grote impact hebben.

Van nieuwe technologieën om te verkennen en van te profiteren, tot veranderende regelgeving die nieuwe strategieën en tactieken vereist om naleving te garanderen, logistieke bedrijven moeten aangesloten blijven op nieuwe en opkomende trends om voorop te blijven lopen en concurrerend te blijven.Bedrijven die slagen, zijn degenen die een combinatie van de nieuwste trends omarmen en deze gebruiken op een manier die profiteert van traditionele en gevestigde technologieën.

Maar wat zijn de nieuwste trends die we de nabije toekomst zien veranderen?:


1. RFID

Al meer dan tien jaar beloven Radio-Frequency Identity (RFID)-chips realtime trackinginformatie. Ze moeten echter nog een echte ROI van de technologie bieden. Het hebben van RFID-chips betekent niet dat je betere toegang hebt tot de gegevens, omdat je computers in de buurt van de gegevens nodig hebt om deze te verzamelen en te delen.

Bedrijven hebben ook op bestanden gebaseerde integratietechnologie nodig die apparaten en edge-computingsystemen kan verbinden met de belangrijkste bedrijfssystemen om rapportagedocumenten over te dragen en waar de gegevens kunnen worden opgeslagen en geanalyseerd voor inzicht en zakelijke besluitvorming.

Verder zijn de logistieke bedrijven die RFID-technologie in een waardeproducerende mate gebruiken, degenen die in staat zijn om traditionele zichtlijntechnologie, zoals barcodelabels, te combineren met RFID.

RFID in de logistiek heeft vooral potentie in route-optimalisatie en het realtime volgen van goederen. Wanneer ze effectief zijn geïntegreerd, kunnen RFID-systemen in realtime nauwkeurige locatie- en hoeveelheidsgegevens verstrekken. Het taggen van vrachtwagens, pallets en inventaris biedt bijvoorbeeld multilaterale weergaven van wat er in de toeleveringsketen gebeurt.

Het belang om precies te weten waar een specifieke vrachtwagen zich op een bepaald moment bevindt, kan een logistiek bedrijf in staat stellen proactiever te zijn en een leveringsroute te wijzigen bij onvoorspelbare gebeurtenissen zoals ongevallen en het weer.


2. Omnichannel Verzending

Omni-channel fulfilment is een toenemende realiteit in de logistieke sector, een die wordt gestimuleerd door een veranderende benadering om aan de verwachtingen van de klant in de detailhandel te voldoen.Bedrijven zoals Amazon stimuleren traditionele retailers om meer omnichannel-contactpunten aan te bieden om de klantloyaliteit te vergroten. Het doel is om een ​​naadloze en gemakkelijke manier van winkelen te bieden, of het nu digitaal of in de winkel is.In deze context zijn succesvolle logistieke bedrijven degenen die zijn geëvolueerd om creatievere benaderingen van verzending te bieden om door de groeiende omnichannel-complexiteit binnen de supply chain te navigeren.

Hier is een vereenvoudigde kijk op mogelijke omnichannel-fulfilment- en retourorderstromen rechtstreeks naar (en van) de eindklant:

  • Magazijn naar consument en terug
  • Leverancier naar consument en terug
  • Opslaan voor consument en terug
  • Distributiecentrum naar consument en terug

Traditioneel reisden de shoppers naar het gekochte item. De “last mile”, om zo te zeggen, lag daarbij bij de klant. Nu valt de last-mile-logistiek op de schouders van de logistieke dienstverleners in de detailhandel en hun partners. Vanwege e-commerce en omnichannel-trends heeft de laatste mijl-evolutie van verzendmethoden de complexiteit van de supply chain vergroot. En verder is eenrichtingslogistiek niet langer voldoende om te concurreren.


3. De grote belofte van Big Data

UPS is misschien wel het grootste succesverhaal voor big data in de logistieke sector. Door gegevensverzameling, analyse en vraagprognoses heeft het bedrijf enorme vooruitgang geboekt op het gebied van operationele efficiëntie en kostenbesparingen.

Zo'n 80.000 voertuigen hebben elk meer dan 200 sensoren aan boord die snelheid, remmen, achteruitrijden, locatie en stationair draaien meten. Sommige sensoren verzamelen diagnostische gegevens over de accu van het voertuig en de bandenspanning, waardoor preventief onderhoud mogelijk is. Het doel is om de tijd dat een voertuig op de weg is ten opzichte van in de winkel te maximaliseren. Verder is big data-gedreven voorspellende modellering de basis voor enorme winsten in route-optimalisatie.

Bedrijven die big data-technologie gebruiken, creëren systemen waarmee ze hun route in realtime kunnen wijzigen. Dit wordt gedaan om een ​​aantal redenen.

De eerste is natuurlijk het minimaliseren van het brandstofverbruik. Het tweede big data-resultaat met betrekking tot route-optimalisatie is het verminderen van het aantal kilometers. Het niveau van besparingen die bedrijven in termen van kilometers, hebben invloed op de slijtage van voertuigen.

Terwijl sommige vooruitstrevende bedrijven beginnen te investeren in groenere technologie en big data-initiatieven. Veel supply chain-bedrijven komen met nieuwe technieken die parallel lopen met het resultaat van route-optimalisatie door een beheersing van voorraadlogistiekbeheer, het optimaliseren van zendingen voor efficiëntie.


4. Embedded Integratie Technologie

Logistieke bedrijven gebruiken ook embedded technologie om beter in contact te komen met hun klanten. Ze erkennen dat ze een oplossing voor gegevensverplaatsing nodig hebben om gegevens naadloos en betrouwbaar heen en weer te delen tussen hun klanten.

Organisaties profiteren van moderne diensten en oplossingen om gegevens op te nemen, te verwerken en inzicht te geven aan klanten. Het vermogen om dynamischer te zijn dan ooit tevoren door snelle en kritische informatie van en naar klanten te verstrekken, is essentieel voor het succes van een bedrijf.

Klanten willen alles weten en informatie is van het grootste belang. U moet gegevens kunnen verbinden, transformeren en integreren via mogelijkheden die al in de oplossing zijn ingebouwd. Er moet ook worden voldaan aan Service Level Agreements (SLA's) en bedrijven profiteren van embedded software met dashboardweergaven op bedrijfsniveau en 24/7 monitoring om de zichtbaarheid tijdens het hele proces te vergroten om naleving van strenge SLA's te garanderen.

Logistieke bedrijven beginnen het belang in te zien van het upgraden van hun legacy-omgeving en het evolueren naar een modern integratieplatform.

De allure van een modern integratieplatform is er een die zorgt voor een snellere onboarding van klanten, handelspartners en leveranciers, en voor end-to-end zichtbaarheid, zodat logistieke bedrijven sneller zaken kunnen doen.


5. Globalisering en naleving

Globalisering dwingt veel logistieke bedrijven om zich te concentreren op een strategie om leverings-KPI's te behalen en tegelijkertijd de kosten onder controle te houden. De behoefte aan meer flexibiliteit in de supply chain is van cruciaal belang, samen met het besef dat geen enkele oplossing voor de groeiende complexiteit one-size-fits-all zal zijn. Het landschap van de wereldhandel verandert voortdurend. Logistieke bedrijven hebben een onwrikbare behoefte om de evoluerende nalevingsvereisten voor te blijven. Dit geldt met name voor alle manieren waarop de onderneming kritieke klant- en partnergegevens moet beheren.

Verder vraagt ​​de regelgeving over de hele wereld om volledige controleerbaarheid en moeten bedrijven volledige audittrails bieden om hun gegevens en de gegevens van klanten gedurende het hele proces bij te houden met ingebouwde governance en controle. Zonder de juiste mogelijkheid om te voldoen aan aantoonbare digitale documentatie, vrachtwagens kunnen aan de kade blijven staan, schepen komen vast te zitten in de haven en goederen liggen uren of zelfs dagen vast op treinen of asfalt.


Conclusie

Vandaag de dag ziet de logistieke sector er heel anders uit dan 10 of 15 jaar geleden, de vraag is nu... hoe zal het er over 10 jaar uitzien?

Markttrends, zoals hierboven geschetst, zullen tot ver in de toekomst van invloed blijven op de logistieke sector. Het succes van trendvormende ontluikende technologieën vereist echter dat ze worden geïntegreerd met bestaande oplossingen en infrastructuur. Bovendien hebben de gebeurtenissen van 2022 de hele supply chain ontwricht en is de logistieke sector geen uitzondering. Het logistieke landschap wordt geplaagd door onzekerheid en disruptie, maar is ook rijp voor digitale transformatie.

Bedrijven die in 2022 en daarna slagen, zullen een combinatie van de belangrijkste trends in logistiek management omarmen om bestand te zijn tegen schokken in de toeleveringsketen.


Houd dingen in beweging en verzeker uw plek in de concurrentie!

Klinkt het upgraden van uw Data Integratie Logistieke Software als de volgende stap om uw zakelijk succes te verzekeren? Wilt u meegaan met de huidige markttrends, dan is er een oplossing. Met een gemoderniseerd Data Integration-platform kunnen logistieke bedrijven de zaken in beweging houden zoals het hoort. Met begeleiding van een expert bij ECS kunnen we u helpen uw naleving en uw succes te verzekeren als het gaat om het implementeren van trends en om u concurrerend te houden. Neem vandaag nog contact met ons op om erachter te komen hoe.