Blog

Dataconnecties veranderen uw manier van werken

We hebben het in meerdere blogs al gehad hoe belangrijk het is om data veilig te delen om processen te optimaliseren. Zeker in de transport & logistiek sector is het van groot belang om Data snel en veilig uit te wisselen zodat alle processen zo efficiënt mogelijk lopen. Maar hoe doen we dit? 

We hebben het in meerdere blogs al gehad hoe belangrijk het is om data veilig te delen om processen te optimaliseren. Dit is belangrijk voor alle bedrijven van elke grootte en in elke industrie, maar vooral in de Transport en Logistiek. Hoe sneller en veiliger belangrijke data gedeeld kan worden hoe efficiënter de logistiek haar werk kan doen, hoe minder vrachtauto’s er bijna leeg op de weg rijden en kunnen transportroutes beter ingepland worden. Een Data Integratie Platform zal uw organisatie naar het volgende niveau tillen. 


Connecties zijn goud waard!

Één van de nieuwste en beste opties om uw bedrijf data te laten delen en efficiënt te laten communiceren met handelspartners, is het gebruik van de Data Integratie Platform en het leggen van de juiste connecties. Flexibiliteit en de mogelijkheid voor op maat gemaakte connecties, zijn slechts enkele voordelen van onze X4Connect oplossing. Er zijn verschillende manieren waarop X4Connect uw manier van werken verandert. Het grote voordeel is de manier waarop onze connecties werken, met X4connect hoeven we nooit een connectie volledig nieuw te ontwikkelen en kunnen we uw Trading Partner sneller aansluiten. 


Veilig en automatisch data delen

Naast het snel aansluiten van uw Trading Partners biedt X4Connect ook volledige Data Transformatie functionaliteit. Effectieve datatransformatie maakt snelle, geautomatiseerde uitwisseling mogelijk van elektronische berichten, met interne en externe partners. X4Connect zet gegevens snel om naar elk gewenst formaat. Dat scheelt kosten, tijdrovend handmatig werk en vermindert de kans op fouten en vertraging. 

Wanneer alle stappen van Data Transformatie en het opzetten van de juiste Connectie doorlopen zijn, zullen gebruikers inzien hoe al deze data connecties hun manier van werken verandert: Orders worden sneller verwerkt, vrachtwagens rijden nooit leeg en belangrijke data zal niet tussen alle papieren verdwijnen.


Leg zelf uw connecties, of besteedt het uit

Hoewel het uiteraard mogelijk is om zelf een connectie op te zetten via bijvoorbeeld een FTP oplossing is dit echter minder veilig en zal het alleen werken voor de meest simpele data uitwisselingen. Maar als u met honderden verschillende connecties werkt, elke met hun eigen format en protocol, dan raden wij aan om de hulp van onze experts in te schakelen als u zeker wilt weten dat elke connectie goed gereguleerd en ingeregeld is. Tussen het simpel delen van statusupdates van uw orders, het delen van de inhoud van een container, de vervaldata ervan en andere cruciale data zit namelijk een groot verschil en dat heeft effect op in de integratie en het gebruik van de connector. In het tweede geval zijn er namelijk verschillende oplossingen om data vrij en veilig uit te wisselen.


Automatisering is de sleutel tot succes

Ter land, ter zee en in de lucht; er is geen enkele onderneming die niet beïnvloedt wordt door de logistieke sector. Door onze achtergrond in IT voor logistieke bedrijven, weten we wat nodig is om de digitale transformatie voort te zetten. Met het implementeren van onze X4Connect oplossing weet u zeker dat u veilig en volledig geautomatiseerd data kunt uitwisselen. Hierdoor krijgt uw organisatie een grote boost in efficiëntie, uw medewerkers kunnen zich weer focussen op hun kerntaken en uw klanttevredenheid zal stijgen.

Wilt u ook meer controle krijgen over uw connecties en uw data veilig delen? Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen bij deze uitdagingen.