Blog

Data verzamelen is niet het doel, deze data kunnen analyseren wel!

Data verzamelen is niet het doel, deze data kunnen analyseren wel! Zonder de juiste kennis, algoritmen en tools krijg u zoveel data dat het juist contraproductief is voor uw bedrijf.

Data verzamelen is niet het doel, deze data kunnen analyseren wel!

Volgens ABI Research zullen fabrikanten tegen 2026 $ 19,8 miljard uitgeven aan data-analyse.

Gegevensbeheer en gegevensanalyse worden een essentieel onderdeel van de manier waarop fabrikanten zaken doen. Er worden steeds meer softwareoplossingen geïmplementeerd die gegevens genereren die gebruikt kunnen worden om beter doordachte beslissingen te nemen om bijvoorbeeld de prognose en supply chain-efficiëntie te verhogen.


Data verzamelen

Hoewel de focus op het verzamelen van gegevens elk jaar toeneemt, wordt het heel duidelijk dat niet alle fabrikanten weten hoe ze deze gegevens moeten analyseren. Zonder de juiste kennis, algoritmen en tools krijg u zoveel data dat het juist contraproductief is voor uw bedrijf.

'De uitdagingen zijn niet noodzakelijk het vastleggen en analyseren van gegevens, maar wat er in de eerste plaats moet worden geanalyseerd', aldus Larner, hoofdanalist bij ABI Research. Gegevens moeten een positieve invloed hebben op uw activiteiten en daarvoor moeten fabrikanten een stapje terug doen en precieze doelstellingen bedenken.


De obstakels overwinnen

Wilt u de productie verhogen, de kwaliteit verbeteren, verspilling verminderen of andere zakelijke belemmeringen wegnemen? Dit zijn de obstakels waar de markt de komende jaren mee te maken krijgt. Door de juiste gegevens te verzamelen en te analyseren, kunt u uw doelstellingen maximaliseren!

Door activiteiten te prioriteren en projecten te selecteren, krijgt u duidelijkheid welke gegevens u moet verzamelen en analyseren. De volgende stap is het implementeren van de juiste tools en het verzamelen van de benodigde kennis om de geselecteerde activiteiten en projecten te voltooien. Maar hoe verzamelt u de juiste data uit verschillende bronnen en hoe zorgt u ervoor dat deze data in het juiste formaat klaar staat om geanalyseerd te worden?


Wij kunnen u assisteren

Hier komt ECS om de hoek kijken. Wij kunnen u helpen uw huidige data-infrastructuur te analyseren om te bepalen of het voldoet om uw geselecteerde activiteiten en projecten te voltooien. Wij zijn uw vertrouwde partner om ervoor te zorgen dat u de juiste gegevens verzamelt en analyseert om uw bedrijf een boost te geven. Onze oplossingen zorgen ervoor dat de gegevens op de juiste manier worden verzameld uit verschillende bronnen in het juiste formaat, zodat u kunt beginnen met het analyseren van deze gegevens om beter doordachte managementbeslissingen te nemen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.