Blog

Een andere bedrijfscultuur, maar overzees toch dezelfde problemen

Wij hebben al jarenlang een partnership met Cleo en samen helpen wij klanten hier in Europa. Cleo zelf bedient ook Amerika en daarom hebben we Frank Kenney, Director of Sales Enablement bij Cleo, gevraagd om zijn licht te schijnen op de verschillen én overeenkomsten tussen Europese en Amerikaanse bedrijven.

Cleo is al heel lang onze partner. Ze hebben ons geholpen om onze diensten die we hier in Europa leveren te verbeteren, en wij hebben hen geholpen met het bereiken van nieuwe klanten aan de andere kant van de oceaan. Daarom hebben we Frank Kenney, Director of Sales Enablement bij Cleo, gevraagd om zijn licht te schijnen op de verschillen én overeenkomsten tussen Europese en Amerikaanse bedrijven. En waarom de relatie tussen softwareontwikkelaars en dienstverleners nog nooit zo belangrijk is geweest als nu.


Verschillen en overeenkomsten

“Hoewel je een enorm verschil ziet tussen de bedrijfsculturen, zie je tegelijkertijd wel dezelfde ‘pijntjes’ als het om bedrijfsvoering gaat,” zegt Frank. “Europese bedrijven houden meer van een persoonlijke aanpak; de tijd nemen om bij te komen gedurende de dag, maar wel nog steeds ontzettend professioneel te blijven. Nederlanders proberen het werk ook leuker te maken, waar ik volledig achtersta. In de VS is het ‘go-go-go’; we zijn hier om zaken te doen, geen vrienden te maken. Als we het over de pijntjes hebben, zien we dat op beide continenten bedrijven moeite hebben met de digitale transformatie en integratie.”


Waarom we interculturele relaties moeten hebben

Het is natuurlijk geen verrassing dat een bedrijf dat over de hele wereld verkopers en gebruikers heeft, iemand als Frank in dienst heeft die de culturele verschillen helpt overbruggen. Volgens Frank geven goede relaties met een bedrijf als ECS hem meer geloofwaardigheid, dan wanneer hij alleen zou werken.

Maar ook al werkt Frank voor Cleo, betekent dat dan ook dat hij ‘geloofwaardig’ is voor ieder Europees publiek dat hij benadert? Bedrijven zijn wellicht op hun hoede voor deze Amerikaanse verkoper, maar wij staan volledig in voor Frank en Cleo, en voor de oplossingen die zij leveren. Die doen wat ze moeten doen; digitale transformatie problemen oplossen voor moderne bedrijven.


Governance versus de architectuur? Wat is belangrijker?

“In de VS komt er na het leveren van de techniek meestal nog een heel traject. Wij hebben een specifieke industrie als het gaat om governance tools. Dat heb je in Europa niet, omdat Europeanen verwachten dat dat soort zaken al in de oplossing zijn ingebouwd,” legt Frank uit. “In Amerika hoef ik geen security expert te zijn voor onze oplossingen, maar in Europa moet ik op zijn minst de basis weten over het monitoren en managen van de data interacties die door onze software gaan.”

“Hoe de zaken geregeld zijn, is voor Europeanen enorm belangrijk en dat brengt een zekere laag van volwassenheid mee, die we in de VS niet kennen. Amerikaanse bedrijven die dus ook maar enige vorm van succes willen hebben op de Europese markt, moeten echt weten waar ze over praten wanneer het over beveiliging, governance, management en protocollen gaat.”


Gebruikers en leveranciers spelen een grote rol

Frank voegt daar ook aan toe hoe belangrijk het is voor Tech ontwikkelaars om te begrijpen welke impact hun oplossingen daadwerkelijk hebben voor de mensen die ze implementeren, onderhouden en uiteindelijk in de dagelijkse werkzaamheden gebruiken. Daarom dat Cleo de feedback die gebruikers daarover sturen ook niet naast zich neerlegt. Sommige van de pijnpunten die wij hier bij ECS bijvoorbeeld hebben gezien, zijn direct opgepakt en verbeterd.

Het zijn deze redenen dat we ons geloof en vertrouwen houden in de software die Cleo ontwikkelt. Door de kracht en de culturele verschillen van hun klanten en gebruikers te erkennen, kunnen wij echt zeggen dat Cleo op het juiste pad is om de Atlantische Oceaan over te steken.

We willen Frank heel erg bedanken om zijn visie met ons te delen. Als uw bedrijf problemen heeft met de digitale transformatie of de integratie van uw ecosystemen, zowel hier in Europa als in de VS, neem dan gerust contact op met één van onze experts bij ECS, om te zien welke oplossing u hierbij kan helpen.