Blog

AS4: een krachtige vooruitgang in snelle en veilige data-uitwisseling

Veel van onze klanten communiceren met overheidsinstellingen. Als u er daar één van bent, dan komt de komende jaren zeker de vraag om het nieuwe protocol AS4 te implementeren. Maar hoe gaat u dan te werk?

Veel van onze klanten communiceren met overheidsinstellingen. Als u er daar één van bent, dan komt de komende jaren zeker de vraag om het nieuwe protocol AS4 te implementeren. Wat ons betreft is dit een meer dan interessant communicatieprotocol. Het gaat namelijk veel verder dan alleen het veilig verplaatsen van data van A naar B, zoals de meeste huidige protocollen. Interactiviteit krijgt een geheel nieuwe betekenis.

AS4 heeft de mogelijkheid om tijdens dezelfde communicatiesessie (tussen verschillende applicaties!) de response direct mee terug te nemen. Uw applicatie hoeft dus niet meer te wachten op een antwoord van de applicatie van uw trading partner. Deze interactieve communicatie gaat de snelheid van zaken doen aanmerkelijk verhogen. Goed om te weten: we kunnen u helpen om AS4 te implementeren. Overigens is het protocol niet alleen voor overheidscommunicatie ideaal. Het is een mooi protocol voor álle bedrijven en organisaties die effectief en veilig willen communiceren.

Dat is ook de menig van de Europese Unie, die duidelijk stelling neemt in hoe bedrijven en organisaties zouden moeten communiceren: via AS4. Volgens hen is het een state-of-the-art protocol dat het gebruik van webdiensten voor B2B-gegevensuitwisseling en integratie vereenvoudigt en standaardiseert. Deze standaard is al aangenomen binnen de Europese olie- en gasindustrie, PEPPOL en meerdere overheden, en wordt nu ook binnen de EU verplicht.


Meervoudige winst

AS4 is de verbeterde versie van eerdere toepassingen die werden geïmplementeerd via SMTP (AS1), HTTP (AS2) en FTP (AS3). Als u zaken wilt blijven doen met overheidsinstellingen, zult u de komende jaren dus zeker gevraagd worden om AS4 te implementeren. Dat is alleen maar mooi, want in onze optiek gaat uw eigen bedrijf dan ook profiteren van de nieuwe interactieve standaard voor webdiensten. Die winst is meervoudig. U voldoet bijvoorbeeld aan de overheids- en industriemandaten, het bereik van uw data-integratie-architectuur (inclusief klanten en partners) groeit én u garandeert interoperabiliteit voor cloud-to-cloud informatie-uitwisseling.


Volledig gecertificeerd

Wilt u volledig voorbereid zijn op een toekomst waarin u veilig, krachtig, snel en effectief communiceert? Bij ECS International helpen wij u graag vooruit. Onze oplossing is volledig Drummond en e-SENS\CEF gecertificeerd. Hiermee verzekeren we interoperabiliteit met uw zakenpartners, federaties, wetgevers, financiële instellingen, netwerken en uitwisselingshubs. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op: +31 229 574331 of via ons contactformulier.