Blog

API's zullen de Retail van morgen vormgeven

Met steeds meer retailklanten die een webshop gebruiken, wordt het voor Retail een uitdaging om bij te blijven. API's zijn een van de cruciale stukjes technologie die retailers verbeterde mogelijkheden zullen bieden om hun systemen en processen klaar te maken om deze uitdaging aan te gaan.

Met steeds meer retailklanten die een webshop gebruiken, wordt het voor Retail een uitdaging om bij te blijven. Om ervoor te zorgen dat hun klanten een gemakkelijkere digitale manier van winkelen blijven hebben, moeten ze hun hoofd richten op API's. API's zijn een van de cruciale stukjes technologie die retailers verbeterde mogelijkheden zullen bieden om hun systemen en processen klaar te maken om deze uitdaging aan te gaan.

Door API's te implementeren, zijn retailers beter toegankelijk geworden voor hun externe klanten door diensten aan te bieden zoals;

 • Online bestellen en afhalen in de winkel
 • In staat zijn om hun bestelling op een handige locatie op te halen
 • Afhandeling van bestellingen via bezorgpartners
 • Gepersonaliseerde aanbevelingen tijdens het gebruik van de webshop

Deze diensten zijn belangrijker dan ooit sinds Covid19 de wereld zoals we die kennen de afgelopen jaren heeft veranderd en online winkelen de overhand heeft genomen. Met een steeds veranderende online winkelervaring, zullen API's een cruciale rol blijven spelen bij het bieden van de best mogelijke online winkelervaring voor hun klanten.


Innoveer op nieuwe manieren met API's

Met de implementatie van API's kunnen retailers experimenteren en teams verbinden voor snellere samenwerking, waardoor ze gegevens kunnen gebruiken voor revolutionaire ervaringen die de klantbetrokkenheid vergroten.

API's kunnen worden gebruikt als een digitaal zenuwstelsel om elk onderdeel van de gehele supply chain met elkaar te verbinden. Ze kunnen retailers helpen om:

 • Interne efficiëntie te verbeteren
 • Productiviteit te verhogen
 • Machine Learning te implementeren om de systemen en processen te optimaliseren

API's kunnen verschillende soorten technologische waarde interoperabel maken en voor ontwikkelaars gemakkelijk toegankelijk en opnieuw te gebruiken, zodat ze op nieuwe manieren kunnen innoveren. API's maken het supergemakkelijk en eenvoudig om werknemers en aannemers aan boord te nemen, te beheren en op te leiden. Ze kunnen helpen bij het verbinden van verschillende interne en externe systemen van derden voor gebruiksscenario's, zoals het volgen van de realtime pakketstatus en het verzamelen van consumenteninzichten.


Personlijke winkelervaring van de toekomst

Data is alles en met het gebruik van API's achter de schermen kunnen retailers de (web)winkel verbinden met:

 • Consumentengegevens (meer persoonlijke benadering van de medewerkers)
 • Business Intelligence (naar welke items zoeken klanten?)
 • Verbeterde privacybeveiliging tijdens het winkelen

Aan de kant van de klant zijn enkele van de meer innovatieve manieren waarop API's een persoonlijkere digitale winkelervaring bieden:

 • "magische" spiegels die gepersonaliseerde kleding, accessoires enz. weerspiegelen
 • Smartphone-waarschuwingen om de gebruiker te laten weten welke speciale items de retailers willen benadrukken
 • Bied speciale aanbiedingen en coupons en nog veel meer.

Hoe meer de Retailer in staat is om die verbeterde persoonlijke digitale ervaring te bieden, hoe succesvoller de Retailer zal zijn. Het niet pushen van deze opties vandaag zal alleen maar leiden tot een toenemend nadeel.


Vorm uw eigen toekomst

Zoals u kunt zien, is het implementeren van API's van cruciaal belang om relevant te blijven op alle gebieden van de Retail. Ze zullen de innovatie aandrijven die nodig is en Retail voorzien van een voortdurende digitale transformatie die nodig is om de wensen van de klanten bij te houden.

Retailers maken al gebruik van de kracht van API's om zich voor te bereiden op:

 • Omnichannel ervaring
 • Interactieve en intelligente merchandising die in realtime evolueert om de behoeften van de consument te voorspellen en aankoopbeslissingen te versterken
 • Autonome en virtuele winkelervaringen die diepere consumenteninteracties en productinzichten ontwikkelen


We zijn hier om te helpen!

Naarmate u uw API-programma laat groeien en bedrijfskritieke applicaties en front-end-ervaringen met API's begint aan te sturen, heeft u een effectieve manier nodig om deze te beheren en te schalen. Door onze oplossingen en kennis te gebruiken, kunnen we u achter het stuur krijgen, u laten zien hoe u uw prestaties kunt maximaliseren en elke uitdaging waarmee u in de toekomst te maken kunt krijgen aangaan! Als u uw concurrenten voor wilt blijven en extra flexibiliteit wilt bereiken, neem dan vandaag nog contact met ons op om uw mogelijkheden te verkennen.