Raak niet verdwaald in de digitale spaghetti

Tijdens ICT & Logistiek 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht, werkten we samen met iShare om te praten over de laatste technologische ontwikkelingen en hoe die de transportsector transformeren. Ben Rinkel, managing director van ECS International, gaf een presentatie over de digitale spaghetti in de logistiek en hoe dat ondernemingen in de weg kan staan in hun bedrijfsvoering.
Wat krijg je als je tientallen, honderden of soms zelfs duizenden applicaties één-op-één met elkaar verbindt? Een digitale spaghetti van één-op-een applicatie integratie.
Eén-op-één communicatie met handelspartners en met verschillende applicaties maakt het vrijwel onmogelijk voor bedrijven om een goed overzicht te krijgen van de workflow, problemen eenvoudig op te lossen en de bedrijfsvoering te stroomlijnen. En aangezien er elke dag nieuwe oplossingen bijkomen, levert het bedrijven veel op als ze hun integratiebehoefte voorblijven.

Een van de grootste problemen van één-op-een applicatie integratie is dat het de groei van bedrijven tegenhoudt, omdat elke verbinding de aandacht van uw volledige IT-team vereist. Wanneer grote organisaties proberen om met deze digitale spaghetti te werken, raken ze regelmatig verdwaald in de complexiteit ervan. Net zoals dat het belangrijk is om de voorkant op orde te hebben om een bedrijf efficiënt te runnen, is het ook nodige om de achterliggende techniek goed te hebben.

Als de bedrijfsinfrastructuur wordt aangepast en goed is geïntegreerd, is niet alleen het verschil tussen hoe applicaties en handelspartners voorheen met elkaar communiceerden heel duidelijk, bedrijven zien ook hoe eenvoudig het nu is om nieuwe connecties te maken. En door op deze manier veilige en stabiele communicatie aan te bieden, worden bedrijven betrouwbaarder voor klanten en kunnen daardoor eenvoudiger groeien.

Uw bedrijf transformeren is niet zo moeilijk als dat misschien zou klinken. Met de flexibiliteit en mogelijkheden van een bedrijf als ECS, is er altijd een oplossing voor elke soort digitale spaghetti.
Hieronder een aantal voordelen van waarom de digitale spaghetti ontrafelen uw bedrijfsvoering veiliger, sneller en efficiënter maken:

Leg sneller verbindingen met nieuwe klanten; creëer naadloze ‘end-to-end’ datastromen; verlaag de kosten van infrastructuur en technologie; snelle integratie van nieuwe applicaties; minder druk op uw IT-team; werk met zowel legacy- als Cloud of hybride opslag oplossingen; verbeter de veiligheid en verminder de kans op datalekken; krijg een goed inzicht in alle onderdelen van uw bedrijf.

Dankzij de mogelijkheden van ECS International is vrijwel elk systeem te integreren. Het gevolg hier van is dat bedrijven in staat worden gesteld om met vrijwel elke handelspartner te communiceren, ongeacht met welk protocol er gewerkt wordt. Nu met de iShare connector die bedrijven helpt met de identificatie, authenticatie en autorisatie van nieuwe partners, kunnen organisaties excelleren door zich weer te richten op waar ze goed in zijn. Met de hulp van onze experts ontrafelen we uw digitale spaghetti en maken we van uw digitale transformatie een succes. Neem vandaag nog contact met ons op om te horen hoe uw bedrijf kan profiteren van data integratie.