Overige markten

Overige markten

In de verschillende markten zien we één duidelijke trend: we worden steeds afhankelijker van data van buiten de eigen systemen van organisaties. Bedrijven moeten B2B-connecties kunnen leggen met zowel cloud-omgevingen en big data als met klanten, leveranciers en hun interne legacy backend systemen. En als we over cloud-omgevingen spreken, dan hebben we het niet over ‘de cloud’, maar over verschillende cloud-services die op verschillende platformen van verschillende leveranciers draaien.

 

business to business

Wat bedoelen we met B2B ( en waarom is het zo ingewikkeld)?

B2B betekent ‘Business to Business’. Een andere omschrijving voor B2B is ‘multi-enterprise integratie’. Denk daarbij aan geïntegreerde workflows, waarbij meer dan één bedrijf bij betrokken is. Dit betekent dat je met dataformats moet werken die je niet zelf beheert, dat je met communicatieprotocollen werkt die je zelf niet kunt dicteren, maar ook dat het management van de definitie en identiteit van handelspartners en de pieken en dalen van transacties waar je geen controle over hebt.

Dit houdt in dat je software een diensten nodig hebt die speciaal ontwikkeld zijn voor B2B, en ook mensen die ervaren zijn in het leveren daarvan.

Overal B2B

B2B communicatie en data integratie dus gaat niet alleen maar over de cloud of om-premise oplossingen, beide zijn afhankelijk van de eisen van de klant en de bedrijfsstrategie. Houden we het in huis, besteden we het uit, of gaan we voor een hybride aanpak: Het is uw keus!

Veiligheidsrisico’s

De wereld van data integratie wordt dus steeds complexer, mede door nieuwe trends en ontwikkelingen, zoals cloud-makelaars, het Internet of Things (IoT), API Management, Integration Service Providers, B2B Gateways, Web Services, AS2, VAN’s en Transaction Delivery Networks.

Veiligheid wordt door de exponentiële groei van de hoeveelheid en verscheidenheid van gedeelde informatie een steeds grotere zorg. Zeker als het gaat om de uitwisseling van vertrouwelijke gegevens, zoals CAD/CAM tekeningen, medische informatie, facturen, contracten, klantendata, product- en productiedata en architectonische plannen.

Data integratie en beveiligde communicatie oplossingen

Als je de mogelijkheden van de huidige open economie wil omarmen, dan heb je een open systeem nodig dat aan al je eisen rond data-integratie en datacommunicatie voldoet. Je hebt een platform nodig, dat native kan samenwerken met andere systemen, een naadloze interface heeft en dat ontworpen is om te schalen, dat samenwerkt en dat kan groeien. Daarom moet het onder meer de volgende zaken ondersteunen:

  • Managed File Transfer en applicatie-integratie
  • B2B, (big) data en cloud-integratie
  • Veeleisende en versnelde file transfer
  • Overal naar overal transfer

Een goed voorbeeld van een platform dat deze zaken ondersteunt is de Cleo Integration Suite. Het combineert de kracht van het connecteren en het integreren van B2B applicaties, mensen, cloud-omgevingen, big data en informatieworkflows in één ontzettend eenvoudig, maar tegelijkertijd enorm schaalbaar platform.

Wilt u meer weten over onze beveiligde communicatie en data integratieoplossingen? Neem gerust contact met ons op, zodat we uw eisen en benodigdheden kunnen bespreken.