De onverwachte relatie tussen de ‘connected car’ en uw ICT omgeving

Recent stond er een interessant artikel op de website van Forbes onder de titel “Auto Industry Publishes Its First Set Of Cybersecurity Best Practices”. Binnen ongeveer 10 jaar zullen alle nieuwe auto’s zijn voorzien van data connecties. En naarmate meer hulpsystemen voor bestuurders en automatisering worden toegevoegd, wordt de kans groter dat kwaadwillenden hun pijlen richten op de connected car. De meest voor de hand liggende kwetsbaarheid is dat toegang wordt verkregen tot de ontgrendeling van de auto. Maar autodiefstal is niet de enige bedreiging voor de auto industrie en eigenaren van auto’s.

automotive security

Als het gaat om de mogelijkheid om gehackt te worden, zijn de meest kwetsbare onderdelen van de volgende generatie auto’s onder andere de stuurinrichting, remmen, motor en transmissie controle en de airbags. Als een auto wordt gehackt tijdens het rijden kunnen levens in gevaar zijn wanneer het voertuig tot stilstand wordt gebracht of wanneer een ongeluk wordt veroorzaakt. De lat ligt dus hoog voor de automobiel industrie: iedereen die is betrokken bij de ontwikkeling van elektronische en communicatiesystemen moet alert blijven om onze wegen vrij te houden van cyberaanvallen.

“Wij verkopen geen auto’s”

De kans is groot dat u niet actief bent in de auto industrie. Waarom is dit artikel dan toch relevant voor u? De reden is eenvoudig: automotive is niet de enige industrie die gevaar loopt. Wij zijn er van overtuigd dat dit soort bedreigingen de kop zullen opsteken in vele andere bedrijfstakken.

Telkens meer data worden gedeeld, gecombineerd en (her)gebruikt. En met de grote aantallen Internet of Things (IoT) initiatieven die worden ontplooit, neemt de schaal van de wereldwijde informatie infrastructuur met een veelvoud toe – inclusief de bedreigingen en risico’s.

Tijd voor Security by Design

Nieuwe tijden vereisen een nieuwe visie op security. “Sluit uw auto af” is niet langer voldoende – en exact hetzelfde geldt voor uw datacenter, netwerk infrastructuur en IoT devices. Wilt u ook in de toekomst controle houden over uw digitale eigendommen, dan moet u end to end security design principes toepassen op uw informatie infrastructuur.

Wilt u meer weten over de manier waarop we u hierbij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op voor een goed gesprek over uw veiligheid in een veranderende wereld.Onze klanten

HighJump
MultiDataSoft
Integration Experts
GNS
Impact
EnableU
Rozis
Indra
Kyzen Global