Maakindustrie

Maakindustrie

In de maakindustrie zijn een efficiënte productie en goede productieprognoses van levensbelang. Uw klanten verwachten steeds meer snellere leveringen en lagere prijzen. Inzicht in het gehele productieproces is vereist om winstgevend en competitief te blijven.

Maakindustrie

Produceer voor bestelling, niet voor verkoop

De maakindustrie lijkt te verschuiven van een ‘produceer voor verkoop’ – mentaliteit naar een ‘produceer voor bestellen’ – gedachte. Productielijnen worden korter, terwijl het assortiment groter wordt. Dit vereist een veel pro-actievere aanpak van uw voorraadbeheer en nauwere samenwerking met uw leveranciers. De mogelijkheid om door het hele productie- en inkoopketen informatie te delen, is een van de belangrijkste voorwaarden van een efficiënte productie.

Supply chain efficiëntie

Een andere belangrijke trend is supply chain efficiëntie. Minder voorraad vereist een betere prognose van de vraag en daarom real-time informatie over beschikbare voorraad in de gehele supply chain. De mogelijkheid om productieprognoses met leveranciers te delen, verbetert de leveringstijd nog meer.

Een derde belangrijke drijver van supply chain efficiëntie is het Internet of Things (IoT), bijvoorbeeld de automatische registratie van volumes en gewichten. Dit brengt nog meer data met zich mee die verzameld, geanalyseerd en gedeeld moet worden.

Informatie delen gaat verder dan de supply chain alleen

Data integratie en het delen van data wordt steeds belangrijker voor het uitwisselen van informatie met externe partijen, zoals klantenservice afdelingen, verzekeringsmaatschappijen, banken en andere dienstverleners en overheden.

Het belang van veilige communicatie

Veilige data integratie en datacommunicatie kunnen een aanjager zijn voor een significante efficiëntieslag en voor een nauwere samenwerking tussen leveranciers en klanten. Leveringstijden kunnen zo verkort worden en voorraad kan worden geoptimaliseerd tot een ‘altijd juist op tijd’ – niveau.

Vertrouwelijkheid

Nu steeds meer (vertrouwelijke) informatie gedeeld wordt, zijn geavanceerde veiligheidsmaatregelen als data-encryptie een integraal onderdeel van uw informatie uitwisselingsplatform geworden. De productie van producten van verschillende merken vereist de mogelijkheid om veiligheidsniveaus te bewerken en toegang te verschaffen tot meer versnipperde informatie.

Inkoop richtlijnen

Bent u op zoek naar een praktische oplossing die alle beschreven voordelen bevat, dan bent u op zoek naar een platform dat ten minste de volgende mogelijkheden biedt:

  • Veilige en snelle data-uitwisseling in meerdere formaten tussen meerdere systemen die verschillende protocollen gebruiken.
  • Data integratie met een uitgebreide selectie van ERP-, WMS- en CRM-systemen.
  • Integratiemogelijkheden met gepatenteerde en legacy backend-systemen.
  • Integratie met cloudapplicaties via open standaarden
  • Volledige native integratie, waardoor de noodzaak tot handmatige integratie en data-invoering verdwijnt.

Data integratie en veilige communicatie in de fabricage industrie

ECS International heeft veel ervaring met data integratie en beveiligde datacommunicatie in de fabricage industrie. Onze oplossingen bevatten onder meer:

  • Een breed aanbod aan Managed File Transfer en Data Integratie oplossingen;
  • een uitgebreid aanbod aan professionele diensten om uw bedrijfscommunicatie perfect te laten verlopen.
  • Een enthousiast en ervaren team van integratiespeciallisten dat u van begin tot eind ondersteunt bij de implementatie van de oplossingen.