Hoe kan B2B Data Integratie uw bedrijf helpen?

ECS-B2B-Data-Integration

B2B Enterprise Data Integratie Suite is een oplossing die alle B2B-applicaties in één veelzijdig platform samenbrengt. Het is een nieuwe stap naar optimale controle doordat u inzicht heeft in uw zakelijke data die uw bedrijf binnenkomt en/of uitgaat.

In ons laatste blog vertelden we het verhaal van een van onze klanten, die ontdekte dat op het netwerk een simpele versie van een secure file transfer applicatie draaide. Na de vondst, nam de IT-manager contact met ons op, om uit te vinden of deze oplossing kon worden uitgebreid naar een uitgebreide (enterprise-) file transfer applicatie. Net zoals elke andere (IT-)manager, was hij op zoek naar een oplossing die er voor gaat zorgen dat een veilige en snellere communicatie met zijn zakenpartners tot stand komt. Immers, veilige en snellere communicatie leidt tot een effectievere bedrijfsvoering, reductie van kosten en dus tegelijkertijd verhoging van de productiviteit.

Deze week willen we dieper ingaan op de mogelijkheden die een Enterprise Data Integratie Suite biedt; onze visie op wat het is en wat het voor uw bedrijf kan betekenen.

Een van de voordelen van een B2B Enterprise Data Integratie suite is, dat het mogelijk wordt gemaakt om de informatie (data) snel en veilig met elkaar uit te wisselen in een format dat voor elke partij wenselijk is. Zowel uitwisseling van data die een bedrijf uitwisselt met haar zakenpartners, als data tussen de verschillende applicaties. Maar misschien nog wel belangrijker, het is mogelijk verschillende B2B-applicaties, big data en de Cloud met elkaar te verbinden en met elkaar te integreren.

Maar wat een B2B Enterprise Data Integratie suite echt onderscheidt, is dat u uw data communicatie in één veelzijdig platform inzichtelijk heeft: dit geeft uw bedrijf controle over welke data waarheen en wanneer worden gecommuniceerd. En misschien nog veel belangrijker: wanneer niet! Zo kunt u in één opslag zien als uw data niet zijn aangekomen op een manier of tijd die u met uw zakenpartner heeft afgesproken. U bent in control over uw data. De mogelijkheden en opties van een B2B data integratie suite zijn enorm. Dankzij de hoge schaalbaarheid is er voor elke organisatie een oplossing, zowel kleine bedrijven als grotere ondernemingen en enterprises. Kortom voor elke organisatie die data van A naar B snel, veilig en controleerbaar wil (moet) uitwisselen met hun zakenpartner is er een passende oplossing.

Een B2B Enterprise Data Integratie suite is dan ook perfect toepasbaar in bijvoorbeeld de financiële sector of in de gezondheidszorg, maar ook in de maakindustrie, in de logistiek, in de retail, in de software en technologie branche en ga zo maar door.

Kenmerkende eigenschappen van een B2B Data Integratie oplossing zijn onder meer:

  • Cloud, B2B, data en applicatie integratie,
  • Managed file transfer, versnelde file transfer en beveiligde file transfer,
  • Data transformatie, het stroomlijnen van data connectiviteit en data encryptie en authenticatie,
  • Ondersteunen van 18 door de markt gecertificeerde data protocollen die on-premise kunnen draaien, in de Cloud of zelfs in de hybride Cloud.

Voor de klant uit ons blog van vorige week, is data integratie essentieel voor zijn productiebedrijf. Voornamelijk doordat grote hoeveelheden aan data tussen de verschillende afdelingen en leveranciers van zijn bedrijf snel, veilig en in het format dat hij en leveranciers eisten, nu uitgewisseld kunnen worden. Daarnaast zijn alle bedrijfsdata overzichtelijk bij elkaar in te zien, waardoor er de controle optimaal is. Enterprise data integratie geeft bedrijven de mogelijkheid om volgens de eisen van nu eenvoudig met hun klanten, leveranciers en andere handelspartners te communiceren; een van de belangrijkste punten van een succesvolle en toekomstbestendige organisatie.

Of u nu een legacy systeem wilt vervangen, voldoen aan de eisen van een nieuwe klant of meer controle krijgen door de integratie van uw applicaties, een B2B Enterprise Data Integratie suite biedt u de juiste mogelijkheden hiervoor. Deze toepassingen zorgen ervoor dat u snel, veilig en betrouwbaar met uw B2B-connecties (Trading Partners) zaken kunt doen.

Indien u met ons van gedachten wil wisselen over de optimalisatie van uw Data Integratie strategie, neem dan gerust contact met ons op. Lees ook nog eens ons blog van vorige week.