Een groeiend bedrijf brengt meer filesharing met zich mee. Leer van voorbeelden om zakelijke communicatie veilig, snel en effectief te houden.

Geen enkele IT-manager wil worden geconfronteerd met het feit dat hij, dan wel zijn afdeling, niet bekend is met alle hedendaagse toepassingen. Zeker nu het reguleren van veiligheid, transparantie en effectiviteit een must is. Maar het kan gebeuren. Mensen kunnen het bedrijf verlaten of van functie veranderen. En als de door hen gebruikte toepassingen goed blijven werken, kan het IT-team in alle drukte van personeelswijzigingen parate kennis van toepassingen verliezen. Een toepassing zal dan zeker niet optimaal worden benut. In de veronderstelling dat de bestaande toepassingen niet voldoen aan de behoeften van het bedrijf, zal de IT-manager op zoek gaan naar nieuwe toepassingen. Maar wat als de IT-manager daadwerkelijk aan die behoeften zou kunnen voldoen met de toepassingen die reeds draaiden? Het niet hoeven zoeken naar nieuwe toepassingen zou dan heel wat tijd en moeite besparen!

Dit was het geval bij een van onze klanten: een nieuwe IT-manager zocht een oplossing om de beveiligde communicatie van het bedrijf uit te breiden. Dit was nodig ter bescherming van hun klanten en leveranciers bij de uitwisseling van gevoelige informatie.
Zijn bedrijf is actief in de maakindustrie. Ze ontwerpen, maken en verwerken materialen en distribueren ze over de hele wereld. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en met de groei is er een toename in de uitwisseling van gevoelige informatie. Om het opschalen van een bedrijf voort te kunnen zetten moet altijd aan de vraag naar veilige communicatie-uitwisseling worden voldaan. Het is ook niet verkeerd als informatie dan snel en efficiënt kan worden uitgewisseld.

De IT-manager ging meteen extern op zoek naar een oplossing om hun huidige veilige communicatie te verbeteren. Op het systeem van het bedrijf kwam hij Cleo LexiCom. Cleo LexiCom is een essentiële toepassing omdat het als één centraal beheer fungeert voor veilige bestandsoverdracht en informatie-uitwisseling die de volgende voordelen biedt:

  • 1 Dashboard/ weergave
  • 1 Aanspreekpunt voor alle beveiligde communicatie
  • 1 Ondersteuningscontact
  • Schaalbaarheid om eenvoudig bedrijfsgroei uit te breiden en mogelijk te maken

Hij besloot contact met ons, als leverancier van de toepassing, op te nemen. Wij konden hem op eenvoudige wijze helpen de oplossing te upgraden en uit te breiden om aan de nieuwe behoeften van de groeiende onderneming te voldoen. Een kluwen aan toepassingen kan ertoe leiden dat sommige apps niet optimaal worden benut en zelfs helemaal worden vergeten. Door de behoeften van zijn bedrijf te bespreken met onze consultants konden we hen ook helpen hun systeem te stroomlijnen en voor te bereiden op de toekomst. En het beste van alles: Het kostte maar een paar dagen om alles operationeel te krijgen.

En vindt u geen oplossing in huis, dan zijn wij er om u te helpen uw SFTP, AS2, AS4 of elke andere beheerde oplossing voor bestandsoverdracht, in één enkel platform te integreren.