En dan liggen de EDI-eisen van je klant er ineens…

Steeds meer klanten verwachten dat je de overstap naar EDI maakt en met hun systemen integreert. Dat is vaak niet zozeer een kwestie van niet willen, maar meer een kwestie van: hoe snel kun je als bedrijf aanhaken bij de eisen van je klant?

Het opstarten van een EDI-project voor een nieuwe of bestaande klant betekent vaak van nul naar 100 in een oogwenk. Dat betekent dat het een tijd lang stil kan zijn en ineens liggen daar de voorwaarden waaraan jij met betrekking tot de elektronische berichtgeving moet voldoen. Oh, en of je het eigenlijk gisteren al af had kunnen hebben.

Wij zien dat regelmatig bij onze relaties, zoals bij Royal Talens. De producent van teken- en schilderbenodigdheden werkt veel met grote internationale klanten die hun eigen EDI voorwaarden hebben. “Onze klanten bepalen het tempo waarin wij aan een EDI-project werken. Dan moet je soms heel snel kunnen schakelen,” vertelde Mart Kerkhof van Royal Talens ons.

Voorsprong

Snel kunnen schakelen is dan heel belangrijk. Direct in staat zijn om de eisen van je nieuwe klant te integreren en de systemen zo in te richten dat de communicatie goed verloopt, geeft je als bedrijf een voorsprong op je concurrenten. Als je tegen de klant kunt zeggen: “We hebben het over twee dagen helemaal geregeld,” in plaats van dat je moet spreken over weken of misschien zelfs maanden, zorgt dat voor meer aanzien en vertrouwen. Het is een unique selling point, en klanten en leveranciers willen graag met je blijven werken omdat alles snel en goed geregeld wordt.

IT-afdeling

Je IT-afdeling moet daar wel op ingericht zijn. Heb je een relatief kleine afdeling, dan is een goede IT-partner noodzakelijk. Een die in staat is om in hoog tempo het EDI-project op te pakken en tot een goed einde brengt. Voor Royal Talens waren dit de redenen om met ons een partnerschap aan te gaan. “Het is heel belangrijk dat je een partner hebt die snel competente specialisten beschikbaar heeft. Zo kun je je unieke positie waarmaken.”

Bij ECS International kunnen we direct inspringen op de wensen van onze klanten. Onze specialisten zijn snel beschikbaar wanneer dat nodig is en zorgen samen met de IT-afdeling dat een nieuw EDI-project snel en met precisie gestart, uitgevoerd én afgerond wordt. Als dat betekent dat we soms moeten stilstaan, snappen we dat. Maar wanneer het eenmaal zover is, hollen we net zo snel mee!