EDI is geen opgave, het is een kans

ECS-international-EDI-isn-t-a-challenge

Voor velen lijkt het een hele opgave, een EDI-systeem integreren zodat je met je klanten en logistieke partner snel berichten kunt uitwisselen. Maar aan elektronische berichtenuitwisseling zitten meer voordelen dan nadelen.

Efficiëntie

Het is een van de beste manieren om efficiënt te werken. In plaats van dat je met de hand een order plaatst, op de bevestiging wacht, een logistieke partner belt om de levering te regelen en achteraf een factuur mailt, automatiseer je al deze handelingen door middel van elektronische berichtgeving. Hierdoor voorkom je niet alleen voor een groot deel dat er fouten gemaakt worden, het hele proces wordt enorm versneld.

Standaard

Elke schakel in de supply chain werkt namelijk via dezelfde standaard. Zo wordt de data die je verzend, op een vaste wijze gestructureerd en kun je snel orders, pakbonnen en facturen met elkaar uitwisselen. Dus als een klant van je verlangt je EDI-applicatie met die van hen te integreren, zie dat dan niet als een opgave, maar als een kans.

Structuur

Omdat alle data, zowel die van jou als van je klant, leverancier en je logistieke partner, op dezelfde manier gestructureerd is, gaat er geen informatie verloren in de vertaling. Als je jouw EDI-applicatie met dat van de anderen in de keten integreert, wordt overal op dezelfde manier de communicatie verzonden, ontvangen en automatisch uitgelezen.

Daardoor kun je met één druk op de knop de order plaatsen terwijl tegelijkertijd je leverancier kan zien of het op voorraad is en de bestelling verzendklaar kan maken en aan de andere kant je logistieke partner de opdracht krijgt de bestelling te laden en af te leveren. Zo wordt het hele proces in enkele minuten afgerond, in plaats van uren of dagen. Ook wordt de kans dat er iets fout gaat, een stuk kleiner.

Optimalisatie

Door gebruik te maken van EDI-standaarden wordt elke schakel in de supply chain geoptimaliseerd: het orderproces, je voorraadbeheer en de hele logistieke kant. Voor alle partijen betekent dat een efficiëntieslag en dus een flinke kostenbesparing, omdat je het maximale eruit haalt.

De techniek heb je in huis

Berichtenuitwisseling met je partners in de supply chain door middel van EDI levert je veel voordelen op en is relatief eenvoudig te bewerkstelligen. De data en de techniek heb je al in huis, het gaat er alleen om dat je alles met elkaar op de achtergrond koppelt. ECS International helpt de EDI-applicaties te integreren en zo een koppeling te leggen tussen jou, je leveranciers en je logistieke partners. Zo blijf je competitief in een steeds sneller wordende markt.