Ecosystemen integreren: Een nieuwe aanpak om uw digitale transformatie de baas te zijn.

Begin deze maand was een team van ECS International als EMEA Integratie-partner aanwezig bij het jaarlijkse event voor productontwikkeling van CLEO in het Amerikaanse Chicago. Daar werden ze verrast met de lancering van een nieuwe strategie van het bedrijf, in plaats van de verwachte lancering van een nieuw product. Deze nieuwe strategie geeft bedrijven dé kans om de digitale transformatie eenvoudiger dan ooit te maken.

En in dit geval kon dat op geen beter moment komen. De integratie van ecosystemen is een strategie waar elk bedrijf mee bezig dient te zijn, willen deze bedrijven de snelheid van zaken doen heden ten dage kunnen volgen. Bedrijven en organisaties dienen dan ook voor een andere aanpak van de eigen integratie tactieken te gaan kiezen.

Maar wacht even, geen nieuwe producten?

Wat heb je aan nieuwe producten als bestaande producten heel goed verbeterd kunnen worden en nog beter met elkaar kunnen samenwerken? Deze nieuwe aanpak van CLEO laat zien hoe goed het bedrijf de problemen begrijpt waar organisaties tegen aanlopen als ze de stap naar digitale transformatie willen maken.

Hoezo is hun aanpak van Ecosysteem Integratie beter dan die van anderen?

Massimo Pezzini, de directeur van Gartner Research, verwacht dat in 2020 bedrijven ongeveer de helft van hun tijd en geld zullen steken in integratie, als zij nieuwe digitale platformen ontwikkelen en bouwen. De enige manier om die transformatie te versnellen, is door radicale veranderingen toe te passen in de manier waarop de transformatie wordt aangevlogen.

Bedrijven die B2B integratie verzorgen, moeten volgens hem van buiten naar binnen werken. Daarmee bedoelt Pezzini dat ook alle partners, klanten en leveranciers die aan de rand van het bedrijf staan, meegenomen moeten worden in deze transformatie. Dat betekent voor de meeste bedrijven honderden of soms zelfs duizenden verbindingen, apps en systemen die geïntegreerd moeten worden. De integratie van alleen partners die dichtbij staan brengt wel iets, maar in de toekomst waarschijnlijk veel te weinig.

Niet alleen bezig zijn met waarom bedrijven zouden moeten integreren, maar juist ook hoe ze dat het beste kunnen doen zonder dat een bedrijf tot stilstand komt, is één van de belangrijkste redenen waarom de Integration Cloud – software van CLEO verkozen is tot één van de Top-50 producten van 2019 door G2Crowd. Bij ECS zijn we dan ook trots u deze oplossingen te kunnen bieden. We staan voor u klaar om uw bedrijf te ondersteunen om uw transformatie optimaal te laten verlopen.

Vijf voordelen van de integratie van ecosystemen:

1. Vooraf gemaakte B2B connectoren: Dankzij een scala aan voorgeprogrammeerde, klaar-voor-gebruik communicatie templates kunt u direct en vrijwel automatisch een verbinding maken met handelspartners. Je hebt geen IT-specialist ter plaatse nodig voor elke nieuwe connectie.

2. Ruime API’s en applicatie connectoren: Geven de mogelijkheid om snel op maat gemaakte connecties te leveren. Dit zorgt niet alleen voor vertrouwen, maar ook voor omzet.

3. Geautomatiseerde onboarding tools: Geven u de mogelijkheid om structuren, opbouw en bedrijfsprocessen te hergebruiken. Hierdoor kunt tegen vrijwel elke nieuwe partner ‘ja’ zeggen en wordt het eenvoudiger om zaken met uw organisatie te doen.

4. Geautomatiseerde transformatie: helpt u bij het ontwikkelen van geautomatiseerde processen om elke bestandsindeling te transformeren, zodat u eenvoudig kunt anticiperen op veranderende omstandigheden. En voor berichtgeving en data uitwisseling tussen verschillende protocollen geldt dat wanneer het eenmaal staat, u er niet meer naar hoeft om te kijken.

5. End-to-End inzichtelijkheid: Maakt het uitvoeren van een SLA eenvoudiger, dankzij realtime inzicht in alle data transacties. Het helpt ook voor een betere klantervaring, door het stroomlijnen van operationele datastromen.

Een andere grote bijkomstigheid van integreren met de CLEO Cloud, is de flexibiliteit van het systeem. “Met de hulp van ECS en haar integratie expertise kunnen we klanten een volledig op maat gemaakte oplossing bieden,” zegt onze Business Developer Jeroen Schouteren. “Onze technologie stelt ons in staat om voor vrijwel elk platform de integratie te verzorgen, of dat nu lokaal is, op de Cloud gebaseerd is of zelfs in een hybride vorm daarvan. Dat het op de Cloud gebaseerd is, wil niet zeggen dat het ook de enige optie is. En dat is iets heel unieks wat wij leveren,.”

Dit is het echt het moment om uw digitale transformatie af te ronden

De Ecosysteem Integratie – aanpak maakt ons opnieuw enthousiast als het gaat om bedrijven te helpen met het optimaliseren van hun integratie uitdagingen, zowel intern als extern. Deze aanpak neemt alles en iedereen mee – partners, klanten, applicaties en platformen – en stuwt uw bedrijf naar de toekomst zoals nooit tevoren.

Door de continue modernisering van het integratieplatform kunnen bedrijven hun omzet verhogen, een snellere ROI op hun integratie initiatieven tegemoet zien en daardoor uiteindelijk betere beslissingen nemen. De tijd voor bedrijven om aan te sluiten of nog te beginnen aan de digitale transformatie is op! Neem daarom contact op met één van ons hier bij ECS International om te zien hoe de Ecosysteem Integratie voor u gaat werken.

Tags: