E-commerce and SaaS

E-commerce and SaaS

Als het om data integratie gaat, hebben e-commerce en B2B Saas (Software as a Service) dienstverleners veel overeenkomsten. Het is vaak wel lastig om onderscheid te maken tussen e-commercebedrijven en SaaS-bedrijven op basis van de producten en diensten die zij leveren. Het grote verschil met andere partijen is echter dat data integratie (onderdeel van) hun corebusiness is. Zij doen zaken met grote aantallen, digitaal verbonden leveranciers, klanten en andere handelspartijen zoals logistieke dienstverleners.

e-commerce

Om competitief te blijven, is het voor hen van belang dat ze nieuwe klanten en leveranciers zo snel en eenvoudig mogelijk kunnen onboarden. E-commercebedrijven en SaaS-bedrijven opereren in een zeer competitieve omgeving waar tijd geld is: sneller nieuwe partners aansluiten betekent dat er eerder aan hen verdiend kan worden.

Eenmaal aangesloten, vertrouwen ze heel erg op de hoeveelheid van (relevante) informatie die ze kunnen verzenden of ontvangen, en de snelheid waarmee dat gebeurt.

Data integratie uitdagingen

E-commerce- en SaaS-bedrijven lopen regelmatig tegen een aantal veelvoorkomende uitdagingen aan:

  • Hoe zorgen we dat ‘met ons zaken doen’ zo eenvoudig mogelijk wordt?
  • Hoe kunnen we snel een eenvoudig met nieuwe partners koppelen?
  • Hoe beveiligen we niet alleen onze data, maar ook die van partners en klanten?
  • Hoe krijgen we al die data van en naar de juiste interne en externe systemen?
  • Hoe zorgen we voor de constante bereikbaarheid van deze uiterst belangrijke oplossing?

Een woud aan protocollen en systemen

Daarnaast zorgen B2B-connecties gegarandeerd voor complexiteit. E-commercebedrijven en SaaS-bedrijven moeten in staat zijn om een connectie te leggen tussen een verscheidenheid aan on-premise en cloud-gebaseerde ERP- en WMS-systemen. Ze moeten veel verschillende protocollen en dataformats zoals EDI, XML, flat file etc. ondersteunen en tegelijkertijd ook met internationale data uitwisselings- en integratiestandaarden kunnen omgaan.

Data integratieoplossingen voor E-commerce en SaaS

ECS heeft al veel e-commercebedrijven en SaaS-bedrijven ondersteund bij het stroomlijnen van hun data integratie en informatie-uitwisselingsstructuur. Ons advies luidt dan ook: ga voor een enkel systeem dat aan al je integratie eisen voldoet, in plaats van te vertrouwen op een complex web van multi-vendor of zelfontwikkelde oplossingen.

Verder moet het gekozen platform ‘open’ zijn. Het moet cloud-enabled zijn, zodat het met zowel openbare als privé cloud-omgevingen kan integreren en het moet de meest belangrijke zakelijke applicaties ondersteunen, zoals Salesforce, NetSuite, SAP, Magento, Amazon en Azure, maar ook Big Data, Hadoop en Hortonworks.

ECS International helpt bij het plannen en uitrollen van dergelijke oplossingen – zowel een on-premise oplossing, als een cloud-oplossing of een hybride vorm daarvan. De oplossingen zijn volledig schaalbaar en ondersteunen niet alleen organische groei, maar ook piekbelasting. En het beste van alles is dat de oplossing eenvoudig te hanteren is, dankzij een gebruiksvriendelijke interface.

Wilt u meer weten over onze data integratieoplossingen voor e-commerce en SaaS-bedrijven? Neem gerust contact met ons op, zodat we uw wensen kunnen bespreken.