Dataconnecties veranderen uw manier van werken

Data Connections Will Change the Way You Do BusinessIn ons vorige blog bespraken we al hoe belangrijk big data aan het worden is voor bedrijven van elke grootte en in elke industrie, maar vooral in de transport en logistiek. We legden ook uit dat de data die u nu al verzamelt in uw B2B-ecosysteem, aanwijzingen voor de volgende omzetmogelijkheden kan geven. Maar hoe geldt dat voor bedrijven die nog niet met een goed functionerend en sterk verbonden B2B-ecosysteem werken?

Connecties zijn goud waard

Één van de nieuwste en beste opties om uw bedrijf data te laten delen en efficiënt te laten communiceren met handelspartners, is het gebruik van de iSHARE-connector, parallel aan uw huidige systemen. Flexibiliteit en de mogelijkheid voor op maat gemaakte connecties, zijn slechts enkele voordelen van de iSHARE-connector. Er zijn verschillende manieren waarop iSHARE uw manier van werken verandert. Hoe u die het best kunt benutten, ligt aan de omvang van uw organisatie. En of u nu zelf die data connecties gaat leggen, of die taak uitbesteedt; met iSHARE is het beide eenvoudig.

Veilig en automatisch data delen

Naast het gebruik van de iSHARE-connector, moeten handelspartners ook duidelijke afspraken maken over welke data er gedeeld wordt en op welke manier. Onze CEO Ben Rinkel legt uit: “U kunt niet gebruik maken van iSHARE zonder goede afspraken. Als de technologie niet goed gereguleerd wordt, zal er geen data uitwisseling plaatsvinden, ondanks dat alle technische zaken goed geregeld zijn. Dit is een voorzorgsmaatregel, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken als uw bedrijf automatisch data deelt met anderen.” Wanneer alle stappen doorlopen zijn, zullen gebruikers inzien hoe al deze data connecties hun manier van werken verandert: Orders worden sneller verwerkt, vrachtwagens rijden nooit leeg en belangrijke data zal niet tussen alle papieren verdwijnen.

Leg zelf uw connecties, of besteed het uit

Sommige organisaties zijn zelf in staat om dataconnecties met de iSHARE-connector te leggen, zolang de zaken simpel blijven. Maar als u met honderden verschillende connecties werkt, elke met hun eigen format en protocol, dan is hulp van experts noodzakelijk als u zeker wilt weten dat elke connectie goed gereguleerd en ingeregeld is. Tussen het simpel delen van statusupdates van uw orders, het delen van de inhoud van een container, de vervaldata ervan en andere cruciale data zit namelijk een groot verschil en dat heeft effect op in de integratie en het gebruik van de connector. In het tweede geval zijn er namelijk verschillende oplossingen om data vrij en veilig uit te wisselen.

Automatisering is de sleutel tot efficiëntie

Samen met UC Group, Portbase en Cargonaut, heeft ECS International de verantwoordelijkheid op zich genomen om de adaptie van de iSHARE-connector in de transport en logistiek te faciliteren. Ter land, ter zee en in de lucht; er is geen enkele onderneming die niet beïnvloedt wordt door de logistieke sector. Door onze achtergrond in IT voor logistieke bedrijven, weten we wat nodig is om de digitale transformatie voort te zetten. Samen met onze collega’s hebben we ook de rol van support desk op ons genomen, om uw bedrijf te ondersteunen bij de technische implementatie van iSHARE en alle facetten die daarbij komen kijken.

Als u vragen heeft over hoe u iSHARE kunt inzetten en hoe het uw manier van werken verbetert, neem dan vandaag nog contact met ons op of bezoek ons tijdens de ICT & Logistiek 2019 beurs van 5 tot en met 7 november.