Antwoorden op de drie meest gestelde vragen tijdens ICT & Logistiek

Tijdens de laatste editie van ICT & Logistiek beurs werkten we samen met onze nieuwe partner iSHARE, om vragen te beantwoorden over dit afsprakenstelsel en hoe je efficiënte en veilige data uitwisseling kunt realiseren. Onderdeel zijn van ICT & Logistiek beurs was voor ECS International een geweldige manier om één op één met klanten te spreken, om kennis op te doen over hun bedrijven ambities en om er achter te komen welke oplossingen organisaties nodig hebben om hun problemen op te lossen.

Dit zijn de drie meest aan ons gestelde vragen tijdens ICT & Logistiek beurs 2018

1. Wat is iSHARE? Welk voordeel heeft mijn bedrijf als we iSHARE implementeren in onze digitale organisatie?

iSHARE helpt bedrijven om het ecosysteem van de supply chain te verbeteren door het mogelijk te maken sneller zaken te kunnen doen met handelspartners. iSHARE neemt de kopzorgen weg rond het identificeren, authenticeren en autoriseren van mogelijke handelspartners terwijl tegelijkertijd bedrijven de controle over hun data houden. Het is een efficiënte service voor logistieke bedrijven, maar ook voor de productie- en distributie sector.

Met iSHARE werken betekent geen lege vrachtwagens meer of volle containers die in havens wachten op transport. Het betekent ook een nog veiligere data uitwisseling, snellere en betrouwbaardere berichtgeving en aan overheidsregulering voldoen. De voordelen van werken met iSHARE in combinatie met een hoogwaardig communicatiesysteem zijn immens. Snellere en efficiënte handel, minder veiligheidsrisico’s en veel minder zorgen terwijl daarnaast de winst en betrouwbaarheid van uw bedrijf verbeteren; allemaal voordelen van applicaties als deze.

2. We zijn geïnteresseerd in iSHARE, maar waar beginnen we? We zorgen dat we met elke handelspartner digitaal kunnen communiceren?

Het mooie aan iSHARE is dat het eenvoudig op zichzelf kan worden geïmplementeerd of als extra service kan worden toegevoegd aan bestaande systemen, zoals aan ECS’s dienst X4Connect. Dit is een dienst die voor vrijwel alle protocollen B2B, B2G en B2C communicatie faciliteert en beveiligde document uitwisseling verzorgt tussen handelspartners en organisaties. Omdat iSHARE in beginsel een set van afspraken is, kan het worden gecombineerd met andere communicatiesystemen en zo de efficiëntie en schaalbaarheid van elke logistieke onderneming naar de volgende stap te brengen.

We hebben er voor gezorgd dat ECS niet alleen zo snel en eenvoudig mogelijk iSHARE kan implementeren, maar ook dat we een compleet dienstenpakket kunnen aanbieden om ervoor te zorgen dat bedrijven via vrijwel elk protocol kunnen communiceren. Want als het om digitale communicatie gaat, is ons motto: Overal, veilig en op elke manier! Wij geloven dat er altijd een oplossing is en houden van de uitdaging om op maat gemaakte diensten voor elke onderneming te creëren, zodat zij alle vruchten plukken van wat de techniek te bieden heeft.

3. Cloud, on-prem, hybride? EDI of API? X4Connect, InfoConnect, iSHARE? Hoe maken we chocola van dit alles en wat is nu het beste voor ons?

Al deze termen, afkortingen, diensten en software kunnen het hoofd flink laten tollen, als je op zoek bent veilige digitale communicatie. Maar door al deze mogelijkheden er zijn talloze manieren om tot de perfecte formule te komen voor ieder bedrijf. ECS heeft jarenlange ervaring in het werken met allerlei soorten bedrijven, van lokaal tot globaal en dat in vrijwel elke sector. Wij weten hoe we oplossingen en diensten voor u kunnen laten werken.

Op de beurs werd duidelijk dat iSHARE en platformen als X4Connect enorm populair zijn in de logistiek en de productie wereld, en zeker bij bedrijven die weten wat ze in de toekomst uit hun onderneming willen halen. Als uw bedrijf klaar is om te praten over zijn toekomst in de logistiek, or in welke sector dan ook, neem dan contact op met een van onze experts en kom meer te weten over alle mogelijkheden.