5 Technologische trends voor de supply chain die uw bedrijf een boost gaan geven

5 Supply Chain Tech Trends that Will Boost Business in 2019 and Beyond

Het ‘Internet of Things’(IoT), blockchain, kunstmatige intelligentie en nog veel meer ontwikkelingen bewijzen hun waarde voor uw bedrijfsprocessen. Deze trends – die het voor bedrijven mogelijk maken om data te creëren en waardevol in te zetten – in combinatie met een goede integratie van al die data, zijn daardoor essentieel om uw bedrijf digitaal te transformeren.

Hieronder vijf tips om met technologie uw bedrijfsprocessen te verbeteren:

  1. ‘Advanced Analytics’: Uitgebreide data-analyse gaat een grote impact hebben. Nu het Internet of Things een katalysator wordt voor het verzamelen van enorme hoeveelheden dynamische verkoopdata zoals weersvoorspellingen en koopgedragingen, kunnen bedrijven betere voorspellingen doen die helpen bij het maken van de juiste en meest winstgevende beslissingen.
  2. Internet of Things: Hoewel het IoT nog niet helemaal geïntegreerd is in een end-to-end leveringsproces, is het wel een belangrijk onderdeel van een flexibele en effectieve supply chain. Met IoT technologie wordt de supply chain inzichtelijker en betrouwbaarder dankzij tracking mogelijkheden, is de aanvoer van goederen efficiënter te regelen door betere communicatie en verbetert de klantenservice dankzij persoonlijke service en direct contact.
  3. Een digitale supply chain ‘tweeling’: Hoe mooi zou het zijn als u een digitale kopie van uw supply chain zou hebben, waar u van alles kan testen en voorspellen? Met een digitale supply chain ‘tweeling’ is dat mogelijk. Digitale tweeling technologie geeft u de mogelijkheid om de supply chain te reproduceren en zo inzicht te krijgen in de relaties tussen uw producten en uw klanten bijvoorbeeld, maar ook tussen de markt en uw op- en overslagcentra, de financiën en andere applicaties. Een digitale tweeling helpt vertrouwen te krijgen in de supply chain, dankzij end-to-end inzicht en krachtige beslissingsmodellen.
  4. Blockchain: Blockchain is een manier om tot lange termijnsoplossingen voor wereldwijde, complexe supply chains te komen. Voorbeelden van techniek die hiervoor nu al gebruikt worden, zijn onder meer middleware en database-, verificatie-, analyse- en veiligheidscomponenten. Hoewel er nog wat kinderziektes zijn in relatie tot het op grote schaal gebruiken van blockchain technologie, is het potentieel van deze oplossingen voor het stroomlijnen en beveiligen van de mechaniek van de supply chain er zeker.
  5. Kustmatige Intelligentie of Artificial Intelligence (AI): Één van de manieren die bedrijven hebben om de supply chain te automatiseren, is het implementeren en gebruiken van AI-technologie. AI-oplossingen helpen door zelf te leren bij de automatisering van verschillende aspecten binnen de supply chain, van real time voorspellingen, de planning van productie en het onderhoud. AI-oplossingen zijn ook in staat om de expeditie van bedrijven te optimaliseren, doordat ze de meest efficiënte routes voor de chauffeur kunnen bepalen.

Deze vijf trends in de supply chain technologie bevatten grote potentie om bruikbare data te creëren. Door in deze technieken te investeren, in combinatie met het investeren in data en/of de integratie van uw ecosystemen, is een digitale transformatie eenvoudig haalbaar. Bedrijven die in dit hightech tijdperk weten te overleven, snappen het belang van data, van front-end naar de back-end en overal ertussen. Zij hebben dan ook de juiste systemen om de data effectief te gebruiken. Maar zonder een goed integratieplan die bij deze nieuwe technieken past, zal de data nooit in staat zijn uw bedrijfsprocessen te verbeteren.  

Als u vragen heeft over deze trends of wilt u weten wat u allemaal nog meer kunt doen om uw bedrijf beter te laten integreren, neem dan contact op met een van onze experts hier bij ECS om te kijken welke oplossingen u vooruit kunnen helpen.