3 reden waarom visibility zo belangrijk is voor de digitale transformatie van uw supply chain

3-reasons-why-visibility-is-your-key-to-digital-transformation-in-your-supply-chain

 

Na een geweldige ervaring op de grootste bijeenkomst van de transportsector in Nederland, de Logistieke Dag 2019, is één van de belangrijkste punten van de dag ook bij ons blijven hangen. Sinds jaar en dag zijn we bij ECS International grote voorstanders van het hebben van visibility in de bedrijfsprocessen en – resultaten en werken we aan manieren om deze nog eenvoudiger te maken.
Visibility is namelijk het meest belangrijke onderdeel van een goed-functionerende supply chain en met een goede integratie van het Ecosysteem, kan een modern logistiek bedrijf nog beter opereren. Een bedrijf dat visibility als prioriteit heeft in de digitale transformatie strategie – en dat geldt niet alleen voor de logistieke sector, maar voor elke branche – profiteert daar op drie manieren van. End-to-End visibility van de hele organisatie stelt u in staat om:

1. Al ‘dashboardend’ succes te behalen. Een logistieke bedrijf bestaat uit tientallen, honderden en soms zelfs duizenden onderdelen. Van handelspartners tot leveranciers, transport,levering, facturatie en administratie; ieder onderdeel met zijn eigen portal, inlog en wachtwoord. Met een geavanceerd dashboard hoeft u niet meer bang te zijn om die ene belangrijke applicatie uit het oog te verliezen. Elke connectie kan in geavanceerde dashboards worden opgenomen, wat u in staat stelt om met elke onderdeel van de supply chain te communiceren.

2. Inzetten van ‘Nutteloze’ data . In elke applicatie en portal dat u gebruikt, zult u data vinden die op het eerste gezicht nutteloos lijkt, maar eigenlijk heel nuttig kan zijn. Van belastingdocumenten tot douanedocumenten, bankafschriften en zelfs verzekeringspolissen; deze data – met de inzet van de juiste integratie technologie – kan u helpen om uw bedrijf nog efficiënter te laten opereren. Zoals we al eerder besproken hebben, is elk stukje data en elke interactie belangrijk in de transformatiestrategie van uw supply chain.

3. Minder risico’s te nemen en in real time te handelen. Hoe beter verbonden, hoe minder risico’s. Zo eenvoudig is het nu eenmaal. Succesvolle ondernemingen proberen altijd om risico’s te vermijden of op zijn minst risico’s te verminderen. Visibility helpt uw bedrijf om het op safe te spelen en tegelijkertijd nog steeds efficiënt te opereren, omdat u snel en in real time beslissingen kunt nemen. Daarom is de communicatie met uw (honderden) partners gestroomlijnd, zodat er nooit meer lege containers zijn of vrachten kwijtraken. En Ecosystem integration geeft uw direct inzicht in de informatie die leveranciers, transporteurs, verladers en klanten aanleveren.

Visibility als focuspunt van uw digitale transformatie strategie is een zekerheid voor succes. Met een goede integratie van ecosystemen en geavanceerde dashboards die doen wat ze moeten doen, wordt uw logistieke bedrijf een voorbeeld van ‘Industry 4.0’. Geavanceerdere dashboards betekenen betere visibility. Betere visibility betekent sneller handelen, minder risico’s en beter gebruik maken van de data. Samen vormt dat een goed functionerend logistiek bedrijf dat dankzij een slimme digitale strategie stappen voor de toekomst zet.

Bent u er klaar voor om uw bedrijf mee te nemen naar een ‘Industry 4.0’ vorm met betere visibility? Zo ja, dan kunnen wij u helpen. Neem vandaag nog contact met ECS International op om te weten welke digitale transformatie strategie bij uw past en u verder brengt.